Veelbelovende start VZV in nacompetitie

Door Theo Moras- JuRo Unirek/VZV is de nacompetitie voortvarend van start gegaan tegen V&L uit Geleen. Het team van trainer/coach Rolf Schutte maakte hun ambities waar, en hebben een goede stap gezet richting de halve finales tegen VOC om de landstitel.

Hoewel de voorbereiding op deze wedstrijd niet optimaal zou verlopen door een mankement aan de touringcar van Taxi van Diepen, zou de wedstrijd een half uur later beginnen.

VZV leek zeker in de beginfase toch last te hebben van de lange rit die door een door Sjaak van Diepen in ijltempo geregelde reserve bus van Arriva kon worden voortgezet. Mede door deze ongebruikelijke voorbereiding werd er veel balverlies geleden.

V&L nam al in de eerste aanval een 1-0 voorsprong maar Djazzmin Trabelsi scoorde nog ruim binnen de minuut de gelijkmaker: 1-1. Door slordig balverlies hikte VZV steeds tegen een minieme achterstand aan al wist VZV door treffers van Jane Kramer, Maud Kruijer, Florance Kos en drie benutte strafworpen van Lisanne Kolken na 20 minuten toch weer op een 7-8 voorsprong te komen.

Door een TO van Rolf Schulte zou de wedstrijd een andere wending krijgen, en VZV met een kleine voorsprong de rust ingaan: 10-11.

V&L gaf zich na de pauze zeker nog niet gewonnen en door uitstekend keeperswerk van Amber Zomerdijk bleef VZV uitzicht houden op een bevredigend resultaat. Lisanne Kolken bracht de stand weer in evenwicht op 13-13 waarna V&L een strafworp op de paal zag belanden en Esma Staal VZV  in de 10e minuut na rust weer op voorsprong zette: 13-14.

Het bleef bijzonder spannend waar het team van trainer/coach Richard Curfs zich geenszins gewonnen wenste te geven. Eerst stopte VZV keepster Lisanne Bakker een strafworp en vervolgens herhaalde goalie Amber Zomerdijk hetzelfde kunstje. Vervolgens nam VZV door 2 treffers van de ook goed op schot zijnde Jane Kramer en Esma Staal, een goal van Djazzmin Trabelsi en een benutte penalty van Lisanne Kos na 20 minuten een beslissende 15-20 voorsprong.

Dat Lisanne Kolken uiteindelijk nog een strafworp aan de verkeerde kant van de paal zag belanden kon de pret niet meer drukken. Zij scoorde de laatste VZV-treffer waarvan V&L het laatste doelpunt van deze toch wat rommelige maar uiterst spannende wedstrijd aantekende: 19-23.

Doelpunten VZV: Lisanne Kolken 8 (4 strafworpen), Jane Kramer 5, Esma Staal 4, Florance Kos 2, Djazzmin Trabelsi 2, Anniek Jansen 1 en Maud Kruijer 1.

De return tegen Geonius/V&L is a.s. zaterdag 16 maart om 20.45 uur in Sporthal ’t Zijveld.

LET OP:De eerstvolgende thuiswedstrijd van JuRo Unirek/VZV  is de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Quintus, op woensdag 13 maart om 20.00 uur in Sporthal ’t Zijveld.