Veertien treffers Wout van Iperen bij Olympia/DOS

Olympia / DOS met debutanten naar nette zege

Door Olympia/DOS - De overwinning van de handballers van Olympia'89/DOS'80 op Sittardia was er zaterdagavond in de Mondriaanhal geen om lang te herinneren vanwege de score (36-29 na een ruststand van 17-14), maar wel vanwege het debuut van Jelte Hiemstra (met twee treffers) en Jasper Peters. En misschien ook wel vanwege het ongekend hoge aantal goals van topscorer Wout van Iperen in dit duel, liefst veertien keer.

De Ossenaren gingen voortvarend van start in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Het stond al snel 10-4 en het leek meer een duel tussen Wout van Iperen en broer Chiel (gelegenheidsaanvoerder vanwege afwezigheid Erik Loeffen) wie het meest zou scoren dan een krachtmeting tussen twee teams.

Maar dat beeld kantelde volledig. De jonge Limburgse opponent kwam beter in de wedstrijd en profiteerde van onnauwkeurige passing en afronding van de rood-zwarten. Bij 11-11 en 12-12 was de ploeg van trainer Frans van Erp terug bij af. Onder aanvoering van Wout werd de eerste helft toch positief afgesloten; mede dankzij zijn vijfde, zesde en zevende doelpunt was er bij rust een verschil van drie: 17-14.

Jette Hiemstra en Jasper Peters, Olympia '89 / DOS '80

De eerste twee goals in de tweede helft waren van Osse makelij, waardoor Olympia direct weer een aardige marge had. Een mooi moment om B-junior Jelte Hiemstra te brengen. Op de middenopbouwpositie speelde hij een prima pot. Dat werd ook tastbaar in twee scores van hem. Bij zijn eerste treffer deed Jasper Peters nuttig voorbereidend werk. De andere B-junior maakte zijn minuten op de cirkelpositie, maar kon zijn debuut helaas niet opluisteren met een doelpunt.

In de tweede helft was Olympia duidelijk in control. Bij een stand van 27-24 en 28-25 was het op papier spannend, maar op die scores had de thuisploeg telkens een razendsnel antwoord. En dan met name via Wout van Iperen die op de break weer levensgevaarlijk was. Zodoende een geweldige start voor Olympia, met 4 uit 2 en een doelsaldo van +21