Nieuws

VELUX EHF Champions League gaat roze op internationale Dag van het Meisje

VELUX EHF Champions League gaat roze op internationale Dag van het Meisje

Door EHF  - Op donderdag 11 oktober viert de wereld de Internationale ‘Dag van het Meisje’. Op deze dag zal Plan International, de liefdadigheidspartner van de VELUX EHF Champions League, wereldwijd de aandacht vestigen op het feit dat meisjes vaak niet dezelfde kansen hebben als jongens, en dat ze vaak worden belet hun rechten uit te oefenen.

Op International Day of the Girl Child ondersteunt Plan International meisjes om op te komen voor hun doelen en rechten en moedigt hen aan om de leidende rollen in de politiek en de maatschappij over te nemen.

De VELUX EHF Champions League en zijn deelnemende clubs ondersteunen deze campagne graag. Ze zullen meisjes de kans geven om symbolisch de wedstrijden van de komende vijfde ronde te openen door hen de officiële wedstrijdbal op het speelveld te laten brengen.

Ook wordt de cirkel van het Plan International-centrum roze voor deze ronde. Roze is een sterke kleur, die kracht, levensvreugde en de moed uitstraalt om voor zichzelf op te komen. Voor meisjes is het een signaal dat aantoont dat ze hun dromen kunnen waarmaken en hun doelen kunnen bereiken.

Sinds vorig seizoen is de VELUX EHF Champions League toegewijd aan kinderontwikkelingsorganisatie Plan International. De Europese organisatie heeft projecten met een gesponsord kind in Brazilië ondersteund en heeft aan veel aanvullende activiteiten deelgenomen.

David Szlezak, Managing Director van EHF Marketing GmbH, zei in een commentaar op de campagne: "Toen we vorig jaar Plan International aan onze EHF-familie hebben verwelkomd, hebben we ons gecommitteerd om meer bekendheid te geven aan de fans van handbal. Nu zijn we verheugd om te zien hoe onze samenwerking zich heeft ontwikkeld en de vruchten ervan te zien in deze ronde van Europa's beste clubcompetitie. We zijn ook erg blij met de betrokkenheid van onze clubs en hun spelers voor het goede doel. "

Managing Director van Plan International Germany, Wolfgang Porschen daarover: "Het partnerschap met de EHF Champions League van VELUX is een geweldige ondersteuning in ons werk met kinderen, jongeren en hun families over de hele wereld. Dat de VELUX EHF Champions League de Internationale ‘Dag van het Meisje’ steunt, zal de aspiraties van Plan helpen om gendergelijkheid wereldwijd te bereiken. Alleen als meisjes dezelfde kansen als jongens hebben, heeft onze wereld een toekomst. "

Over Plan International

Plan International is een onafhankelijke organisatie zonder religieuze, politieke of overheidsrelaties. Plan komt op voor kinderrechten wereldwijd en streeft ernaar om open, verantwoordelijk en eerlijk te zijn in welk plan. Plan werkt al 80 jaar aan het aanpakken van armoede, geweld en onrecht. In meer dan 70 landen worden meisjes en jongens aangemoedigd om hun toekomst actief vorm te geven. Het hoofddoel is om duurzame verandering te bewerkstelligen en de levensomstandigheden van de mensen in de partnerlanden te verbeteren. Wanneer rampen of conflicten hun leven en welzijn bedreigen, reageert Plan snel. De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties moedigen Plan aan om door te gaan met het versterken van meisjes en vrouwen en het bevorderen van gendergelijkheid.

Meer informatie is te vinden op: https://plan-international.org/

Deel dit bericht