Nieuws

Venlo en Quintus: alleen de punten tellen

Dalfsen wil sprongetje maken richting plek vier

Van de Redactie – Komend weekeinde is er in speelronde 13 bij de vrouwen in de eredivisie een aantal duels waar, gelet op de stand, best cruciaal genoemd kunnen worden.   

OTTO Work Force VOC zal thuis tegen Westfriesland SEW de aardappelen niet laten aanbranden. Achtervolger Quintus, op één punt, gaat op bezoek bij nummer drie, Cabooter Handbal Venlo, maar weet dat een eventuele nederlaag geen consequenties heeft voor plek twee: het verschil met de Limburgse ploeg bedraag welgeteld vier punten.

Quintus-speelster Lisa Warmerdam                   foto archief HSP / Patrick Dolkens

Morrenhof Janssen Dalfsen, waar aanvoerster Jill Kooij heeft aangegeven de club na vier seizoen te willen verlaten voor mogelijk een buitenlands avontuur, moest afgelopen weekeinde tegen Quintus in de slotfase buigen en wil op het Geleense Geonius V&L zijn sportieve gram halen. Enerzijds voor de uitglijder (30-22) destijds in Limburg, anderzijds betekenen twee punten dat men over de ploeg van coach Richard Curfs heen wipt en wat meer zekerheid inbouwt voor de play offs.

JuRo Unirek VZV wil de goede lijn doortrekken en wil plek vijf met een zege op het altijd lastig te bespelen Borhave – verschil is drie punten - veiligstellen. Die ploeg verraste V&L vorige week in eigen huis en wil niks liever dan ook bij de beste zes ploegen eindigen voor het toetje van de competitie.

Foreholte en Boer ’n Trots Kaas DSVD, tja die hebben andere belangen. De ploeg uit Voorhout lijkt, met evenveel punten als SEW (1 dus) een van de kandidaten om over een aantal weken rechtstreeks te degraderen. Misschien bieden twee onverwachte punten uitkomst voor de ploeg van interim-trainer Erik van de Wel en Mathijs Vink in de strijd om te overleven. Oud-international Vink, gestopt in 2016, keerde terug op de plek die hij in 2017 had verlaten. Met toenmalig Foreholte-trainer Ricardo Clarijs bracht hij de Voorhoutse formatie naar de eredivisie.

Deel dit bericht