Handbalshop
Verrassingen zijn welkom voor spannend competitieslot

Verrassingen zijn welkom voor spannend competitieslot

10 februari 2019, 17:46 uur

Van de Redactie– Dit weekeinde werd de handballiefhebber weer eens getrakteerd op een aantal verrassingen in de hoogste vaderlandse competities. In de BENE-League was er het sterk beladen duel tussen OCI-LIONS en regerend landskampioen Green Park Aalsmeer dat na afloop nogal wat stof tot discussie opleverde. Maar dat deerde de gasten niet, zij trokken met een nipte 19-20 zege twee belangrijke punten over de streep voor die o, zo belangrijke plek vier voor deelname aan de Final4.

Over en weer!  Stof tot discussie na Lions tegen Aalsmeer                 foto Reza

Een plek waar ook Herpertz Bevo (20), Kras Volendam (17) en Sporting NeLo (17) halsreikend naar uitkijken. In de komende vijf duels kan voor iedere ploeg  zo maar alles goed vallen of, in het andere geval, alles tegen zitten. Plaats een en twee voor de eindstrijd in Antwerpen (30 en 31 maart) zijn vergeven aan Bocholt en Visé, daar achter dringen nog vijf clubs voor twee plaatsen. Claustrofobie in optima forma!  

In de eredivisie bij de vrouwen redde Dalfsen het thuis niet tegen Handbal Venlo: 23-25. Voor de ploeg van scheidend trainster Monique Tijsterman zal uiteindelijk de zesde plek het hoogst haalbare blijken in de reguliere competitie.

VZV bevestigde haar goede vorm voor plaats 4 en bewees dat met een forse 34-17 zege thuiszege op SEW.

Bij de mannen kon Hellas in Arnhem in een hectisch duel nipt de thuisploeg de baas blijven: 26-27. Koploper Houten liet zich in eigen huis niet verrassen door E&O (31-26) en mag, met nog vijf duels te gaan, langzaam de DJ bestellen voor het kampioensfeest en promotie naar de BENE-League. Onderin strijden nog vier ploegen om niet op de voorlaatste plek terecht te komen: Tachos (13), Volendam 2 (12), Bevo 2 (12) en Quintus 2 (10). Veel zal afhangen van de onderlinge ontmoetingen wie uiteindelijk waar zal eindigen.

De eerste kampioen, voor zover bij de redactie van Handbalstartpunt.nl bekend, is er ook. In de hoofdklasse C bij de vrouwen behaalde Venlo 2 op vijf speeldagen van het einde de titel middels een 29-17 zege op hekkensluiter ESC ’90 uit Stein.

Laatste update: 10 februari 2019, 18:33 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct