Verslag Slowakije en Roemenië tegen Nederland

Van de Redactie - Vanavond om 18 uur speelt de Nederlandse mannenploeg haar voorlaatste oefenduel in en tegen Slowakije. Tijdens het toernooi in Noorwegen verloor Nederland ook drie keer zij het van WK-gangers als Brazilië, Noorwegen en IJsland.

Het duel tegen Slowakije is via livestream te volgen op:

De Oranjeheren bereiden zich middels een trainingsstage voor op de EK-kwalificatiewedstrijden in april. De formatie van bondscoach Erlingur Richardsson speelde begin januari een oefentoernooi in Noorwegen en stapte daarna in het vliegtuig richting Slowakije. Vanavond speelden ze daar tegen het thuisland en verloren ze met 29-27. Morgen staat de laatste oefenwedstrijd op het programma tegen Roemenië.

In de eerste helft van de wedstrijd ging het gelijk op. Bij een 3-3 gelijke stand zorgde keeper Bart Ravensbergen er met twee knappe reddingen voor dat Slowakije niet op voorsprong kon komen. Aan de andere kant van het veld vonden Ivo Steins en Ephrahim Jerry het net: 5-3.

De Oranjeheren konden niet heel lang genieten van de voorsprong. De Slowaken zochten regelmatig hun cirkelloper. De Nederlandse dekking had daar niet altijd een antwoord op. Via een penalty en een schot vanaf de hoek werd de stand gelijk getrokken. Daarna werd het weer stuivertje wisselen tussen beide ploegen.

Met nog twee minuten op de klok tekende Rutger ten Velde met een prachtige draaibal voor de 13-13. Slowakije pakte het initiatief voor rust en zocht met een voordeel van twee doelpunten de kleedkamer op: 15-13.

Na rust startte de ploeg van Erlingur Richardsson scherp. In no time was de achterstand weggewerkt, maar Slowakije was ook weer wakker en scoorde twee keer op rij: 17-15. In de tweede helft stonden de Slowaken continu aan de goede kant van de scoren. Nederland vocht zich terug van 21-18 naar 21-21 en maakte geregeld de aansluitingstreffer, maar op voorsprong komen lukte niet. De Slowaakse ploeg liep vlak voor tijd uit naar 29-26. Met een achterwaartse bal vanaf de cirkel bepaalde Ivo Steins de eindstand op: 29-27.

Vrijdagavond sluit Oranje de oefencampagne af met een duel tegen Roemenië.
De wedstrijd is live te zien via:

Dat duel ging met 27-30 verloren, na een 13-15 achterstand halverwege. Bij 23-23 kwam Oranje voor het laatst naast de Roemenen door een treffer van Alec smit. Luc Steins scoorde voor Oranje liefst acht keer.