Nieuws

Vervolgtraject Eredivisie heren: Play-offs en promotie degradatie

Landstitel:

De eindstand van de BENE-League bepaalt ook de beginstand van de Nederlandse play-offs om de landstitel. De beste vier BENE-League ploegen beginnen over twee weken aan de titelstrijd met bonuspunten. De nummers één en twee plaatsen zich na een hele competitie voor de 'best of three' om de landstitel.

  1. OCI-LIONS 4 punten
  2. FIQAS Aalsmeer 3 punten
  3. Herpertz Bevo Hc 2 punten
  4. Kras Volendam 1 punt

Promotie/degradatie naar/uit BENE-League

De play-offs voor twee plaatsen in de BENE-League van komend seizoen gaan over twee weken van start men de nummer vijf en zes uit de BENE-League en de nummers één en twee uit de eredivisie. De nummers één en twee plaatsen zich na een hele competitie voor de BENE-League van 2018-2019.

  1. JMS Hurry Up
  2. Wematrans Quintus,
  3. Stipt Payroll Houten
  4. DFS Arnhem.

Plaatsingswedstrijden Eredivisie

De nummers drie t/m tien van de eredivisie gaan de komende weken in drie rondes spelen voor de rangorde van de eredivisie.

  1. Red-Rag Tachos
  2. AJ Sports Hellas
  3. Oosting E&O
  4. OCI-LIONS 2
  5. Smezo BFC
  6. Herpertz Bevo HC 2
  7. FIQAS Aalsmeer 2
  8. Cabooter Group Handbal Venlo

Promotie/Degradatie naar/uit Erdivisie

De nummers elf en twaalf van de eredivisie gaan met de vier periodekampioen uit de eerste divisie spelen voor uiteindelijk één plaats in de eredivisie. Er wordt gespeeld in twee poules van drie ploegen. De winnaars van die twee poules spelen aan het einde om één plaats in de eredivisie. Vast staat dat een van de twee eredivisieploegen degradeert naar de eerste divisie ten gunste van de kampioen van de eerste divisie die rechtstreeks promoveert.

  1. Del-Fire Aristos: Nummer 11 eredivisie
  2. Arbo Rotterdam: Nummer 12 eredivisie
  3. WHC Den Haag: Eerste periode kampioen
  4. FIQAS Aalsmeer 3: Tweede periode kampioen. Aalsmeer 3 mag echter niet meespelen. Aan het eind van de competitie leveren zij de peridode titel weer in waarna aan de hand van de eindstand wordt bepaaltd wie de plaats van Aasmeer 3 gaat innemen
  5. Havas: Derde periode kampioen
  6. Vierde periode titel nog niet bekend.  
Deel dit bericht