Vfl Oldenburg verrassende Duitse bekerwinnaar bij de vrouwen

Bij de Duitse vrouwen is Vfl Oldenburg zondagmiddag  de verrassende bekerwinnaar geworden. De nummer negen van de Bundesliga die in de halve finale al had afgerkend met Bad Wildungen Viper versloeg in de finale de torenhoge favoriet en het thuisspelende SG BBM Bietgheim na een 12-16 ruststand met 29-28. Daarmee wint Vfl Oldenburg na zeges in 1981, 2009 en 2012 voor de vierde keer de Duitse beker. Ook de nog na een kruisband blessure aan het revaliderende zijnde Isabelle Jongenelen deelde met volle teugen mee in de feestvreugde.

Voor Bietigheim, met de vertrekkende Tess Wester en Martine Smeets, en Angela Malestein maar zonder Charris Rozemalen en Maura Visser, waren de druiven voor de tweede keer op rij erg zuur. Vorig jaar verloor men in eigen huis in de halve finale met 30-22 van de latere winnaar Buxterhude. Nu blijft de ploeg, die het hele seizoen geconfronteerd werd met veel ernstige blessures, met lege handen achter nadat Thüringen ook de landstitel weer terug haalde.

In de eestte helft was er nog geen vuilte aan de lucht voor Bietigehim dat na de gelijkopgaande openingsfase (3-3) na dertien minuten voor het eerst een gaatje kon slaan van twee doelpunten: 3-5. Nadat Oldenburg een vijftal minuten weer kon volgend sloeg de thuisploeg opnieuw toe en kon men de marge in de twintigste minuut verdubbelen: 6-10.

Een time-out van Oldenburg leverde meteen twee doelpunten op (8-10) maar Bietigheim reageerde ook weer meteen met twee doelpunten op rij. 8-12. Hoewel Oldenburg de marge nog een keer terug kon brengen naar twee doelpunten was het toch Bietigheim dat met een vierpunten voorspong (12-16) de kleedkamer kon opzoeken.

Direct na rust scoort Bietigheim de 12-17 en dan denkt men dat de thuisploeg gemakkelijk naar de zege kan doorlopen, maar dat was een misrekening. Oldenburg nam het heft in handen en kwam en met 19-18 in de 39e minuut aan de leiding met twee doelpunten op rij van Geschke.

Bietigheim reageerde meteen met twee doelpunten van Woller en pakte daarmee de voorspong weer terug 19-20. De marge van een doelpunt bleef  Bietigheim tot 22-23 vasthouden. Daarna was het Oldenburg dat de wedstrijd opnieuw in handen kreeg en in de 52e minuut op 25-24 kwam Bietgheim kwam nog een keer langszij na een zeven meter van Anna Loerper (25-25) maar Oldenburg deelde daarna meteen de genadeklap uit. Door treffers van Hartstock en Behrend kwam men op 27-25 (57’). Die klap kwam Bietigheim niet meer te boven waarna Olendburg zegevierde met 29-28

Daar waar de speelsters van Oldenburg uitbundig feestvierde kwam het verlies bij bietigheim als een mokerslag binnen. Zwaar teleurgesteld en nog altijd vol emoties die de vrijeloop kregen ging men de zilveren medaille ophalen. Een aandenken dat voor een aantal speelsters op dat moment duidelijk nog geen waarde had. Vervolgens nam Oldenburg onder luid gejuich de beker in ontvangst en liepen de emoties van vreugde de vrijeloop

In de wedstrijd om de plaatsten drie nen vier versloeg TuS Metzingen zondagmiddag Bad Wildungen Vipers na een 16-14 ruststand met 29-27

Metzingen, met Jasmina Jankovic en Delaila Amega ,maar zonder Kelly Vollebregt eindigde als  derde

Bad Wildungen Vipers. met Rinka Duijndam, Sabine Heusdens, Tamara Haggerty, Anouk Nieuwenweg, Hanna van Rossum, Miranda  Schnidt-Robben en Mariel Beugels onder leiding van Tessa Bremmmer Cocx eindigde als  vierde