Nieuws

Vierde SuperCup voor VOC

Vierde SuperCup voor VOC

Van de Redactie - De handbalsters van VOC hebben voor de vierde keer, na 2008, 2010 en 2016, de SuperCup en dus de eerste prijs van het nieuwe seizoen in de wacht gesleept. In Houten was de landskampioen met 26-20 te sterk voor bekerwinnaar Quintus.

VOC kroonde zich enkele maanden geleden voor het derde jaar op rij tot landskampioen door Quintus in twee play-off wedstrijden te verslaan: 23-20 en 22-27. De ploeg uit Kwintsheul wist de NHV-beker in de wacht te slepen door in de bekerfinale af te rekenen met HandbaL Venlo: 27-24.

In de strijd om de SuperCup legde de ploeg uit Amsterdam het in
VOC begon goed aan de wedstrijd en pakte al snel een 3-0 voorsprong. Door goed teamspel wist Quintus terug te komen en gingen de teams rusten met een stand van 16-14 in het voordeel van VOC. Na rust bouwde VOC de voorsprong verder uit en trok de wedstrijd naar zich toe.

VOC veroverde vorig seizoen ten koste van Quintus voor het derde jaar op rij de landstitel, maar in de strijd om de SuperCup legde de ploeg uit Amsterdam het in 2018 af tegen de ploeg van coach René Zwinkels. Quintus blijft nu steken op drie Supercups: in 2006, 2007 en 2018.

Morgen (16 uur) vindt de SuperCup bij de mannen plaats tussen landskampioen Aalsmeer en bekerwinnaar Volendam.
De wedstrijd is via livestream te volgen op www.handbalnl.tv

Later meer….

Deel dit bericht