Nieuws

Vierde ronde EHF Cup, start groepsfase Champions League

EHF Cup bij vrouwen gaat ‘gewoon’ door, eerste ronde CL

Door Frits Feuler– Het handbal WK bij de mannen nadert dit weekeinde zijn ontknoping in Hamburg (halve finales) en Herning (finale). Ondertussen gaat de Europese vrouwencompetitie ‘gewoon’ door. Ook de Champions League start met de groepsfase. Hier grotendeels een weerzien van speelsters die elkaar ook al tijdens het EK in Frankrijk troffen.

Op de vierde wedstrijddag reist Dione Housheer met Nykobing naar het Spaanse Bera Bera. In eigen hal werd het verleden week een 31-28 zege, met 10 doelpunten van Housheer. Of een nieuwe stunt (zaterdag 17 uur) in Spanje erin zit?

Bietigheim en Esbjerg spelen binnen een week opnieuw tegen elkaar. Verleden week toonde de ploeg van Estavan Polman zich nipt (28-27) sterker dan de Oranje-getinte formatie uit Duitsland. Die moet vanavond ook thuis (19.30 uur) nog vol aan de bak als ongeslagen koploper Thüringer op bezoek komt. Een duel om de eerste plek in de Bundesliga dus. Esbjerg leidt met 5 uit 3, Bietigheim volgt met 4 uit 3. Storhamar – waar Bietigheim volgend weekeinde op bezoek moet - volgt op één punt.

Metzingen mag het thuis opnieuw proberen tegen het Deense Herning-Ikast, de ploeg die in eigen huis de baas was met 31-28. Wil Metzingen richting plek twee, dan moet er gewonnen worden.

In de groepsfase van de Champions League zijn twee groepen van zes ploegen waarvan uiteindelijk de eerste vier naar de knock out-fase gaan. Odense ontvangt zaterdag (14.30 uur) Brest Bretagne. Met kalibers als Buducnost, Metz, Kopenhagen en Rostov in de poule zaak om alvast twee punten te pakken.

Metz ontvangt zaterdag (17.30 uur) Loïs Abbingh met Rostov. In de Franse Arena is het moeilijk punten pakken. Of dat ook voor Rostov geldt? Györ mag het zaterdagavond (19.30 uur)  thuis laten zien tegen CSM Bucuresti.

Zondag komen nog Thüringer (thuis tegen Ferencvaros, 14 uur) en Buducnost tegen Kopenhagen (19.30 uur) in actie.

Programma:

Groep 1:

Odense – Bretagne; Metz – Rostov; Buducnost - Kopenhagen

Groep 2:

Ljubljana – Kristiansand; Thüringer – Ferencvaros; Györ – CSM Bucuresti

Wedstrijden zijn in livestream te volgen op www.ehftv.com

Deel dit bericht