Nieuws

Visé naar kwartfinale Challenge Cup

Door Frits Feuler– Het Waalse Visé, de nummer twee in de BENE-League, is erin geslaagd om de kwartfinale van de Challenge Cup te bereiken. Verleden week werd in Wit-Rusland nipt gewonnen van Masheka (32-31). Vandaag in de eigen Hall Omnisport werd het, voor 500 toeschouwers, 36-34.

Sergio Rola trof negen keer (uit 12 pogingen) waarvan twee strafworpen. Adrien Cusmano (7/11) en Yves Vancosen (7/8) waren ook trefzeker voor de ploeg van coach Korneel Douven. De overige treffers kwamen op naam van Flasj (3), Carvalhais (3), Hadzic (2), Marchal (2), Bello (2) en Danesi (1). De beide doelmannen, Siraut (4/21, 19 %) en Lupica (9/26, 35 %) droegen defensief ook hun steentje bij.

Naast Visé zijn geplaatst voor de kwartfinale zijn AEK Athene, Newa Sint-Ptersburg, CSM Bucuresti, Dynamo Victor Stravopol (Rus), Dicken (Finland) en Borac (Bosnië-Herzegovina). De laatste ploeg komt uit de partij Madeira tegen Donetsk. Het eerste duel was een prooi voor de Portugezen: 32-22.

Zaterdag a.s. hervat Visé de competitie in de BENE-League met een thuisduel tegen Sporting NeLo. Donderdag 28 februari is het inhaalduel bij Bevo gepland. Twee dagen later wacht de zware uitwedstrijd bij Aalsmeer.

Dinsdag 12 maart is Bocholt in de Damburg de tegenstander in de halve finale van de Beker van België. De andere halve finale gaat tussen Sporting NeLo en Tongeren (donderdag 14 maart, 20.30 uur).

Deel dit bericht