Nieuws

Visé ontslaat coach Pedrag Dosen na verloren bekerfinale

“De lijn was gebroken"

Teleurgesteld meldde voorzitter Arthur Hogge van HC Visé vanmorgen het ontslag van trainer Pedrag Dosen. Na de nederlaag van het Waalse Visé in de finale van de Belgische beker tegen Hasselt, zei Pedrag Dosen dinsdag in de media dat hij zich afvroeg of zijn groep in staat was om prijzen te winnen, eraan toevoegend dat hij niet langer nog jaren zonder ambitie wilde blijven.

Het bestuur van de club analyseerde de situatie en besloot de samenwerking met zijn coach te beëindigen.

Arthur Hogge, de president, is erg teleurgesteld. "Pedrag Dosen zat in zijn vijfde seizoen en hij is degene die de club het meeste heeft gebracht. We hebben twee keer in BENE-League en in twee finales van de Beker van België gespeeld. Tien Europese Cup-wedstrijden gewonnen van de 16. Hij heeft veel uit deze groep gehaald, maar helaas werd die lijn in de afgelopen weken gebroken en in de finale had ik nooit het gevoel dat we deze wedstrijd konden winnen."

Eigenlijk heb ik al na de bekerfinale besloten om te stoppen zo vertelt trainer/coach Dosen aan handbalstartpunt, “Ik heb vastgesteld dat deze spelersgroep geen prijzen kan winnen. Het is een vaststelling, want ook in de play-offs heb ik dat al gezien. Een aantal spelers heeft zijn top al bereikt en volgens mij heeft het dan ook geen zin met hen verder door te gaan.  Dus, dat vraagt om veranderingen. Als de club dat niet wil cq kan dan heb geen zin om te blijven. Dat heb ik ook zo letterlijk gezegd tegenover een Franstalige krant”.

“Het is waarschijnlijk een tegengevallen voor sommige mensen uit het bestuur”,  gaat  Dosen verder, “dat is jammer voor hen, maar ik ben openhartig en direct en vond het nodig om iedereen  te confronteren met de waarheid: De spelers en het bestuur  kunnen nu naar de juiste oplossingen zoeken in de hoop dat zij die vinden.”  

Vise heeft nog geen opvolger van Dosen benoemd voor de laatste drie wedstrijden. Noch voor het volgende seizoen. Het is mogelijk dat de club naar een buitenlandse trainer kijkt. 

Deel dit bericht