Handbalshop
Vladan Mijalkovic en Erwin Buijs nieuw trainersduo bij Tachos

Vladan Mijalkovic en Erwin Buijs nieuw trainersduo bij Tachos

12 juni 2018, 20:03 uur

Tachos is trots te melden dat het een nieuw trainersduo aangesteld heeft voor het komende seizoen 2018-2019.  Vladan Mijalkovic als hoofdtrainer-coach en Erwin Buijs als assistent zijn de opvolgers van de onlangs gestopte Paul Coenders.

De nieuwe Technische staf  bestaat daarmee naast Vladan Mijalkovic en Erwin Buijs, die al sinds 2016 actief in deze functie, ook nog  uit Erwin Janssen die de keeperstrainingen voor z’n rekening neemt en een stuk ondersteuning geeft.

Mijalkovic is zeker geen onbekende voor Tachos. Op 19-jarige leeftijd gestart als professioneel handballer in Montenegro, zo  was hij gedurende zijn handbal-carrière ook nog op het hoogste niveau actief in Servië en ex Joegoslavië. Na deze ervaringen arriveerde hij op 28 jarige leeftijd als handballer in Nederland. Als Eredivisie-speler van Tachos Waalwijk heeft hij gedurende 5 jaar een belangrijke rol gespeeld in dit team. Daarna besloot hij als trainer verder te gaan bij o.a. White Demons, Witte Ster en Tachos.

Jeugdafdeling Tachos

Sinds vijf seizoenen is hij weer terug bij ‘Tachos. Mijalkovic heeft de afgelopen periode een zeer belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de jeugdafdeling van Tachos. Als trainer-coach van de A-jongens samen met Arnoud Edelman Bos als assistent en uiteraard niet te vergeten Erwin Janssen, heeft hij aan de basis gestaan van de successen. Een stevige klus, waar door keihard werken en veel investering in tijd, energie, doorzettingsvermogen en geduld, men uiteindelijk tot prachtige resultaten is gekomen. Zo werd men in 2016/17 landskampioen met de Heren A en 2e met de B jongens . Bovendien leveren Tachos sinds enkele seizoenen een flink aantal spelers aan de diverse Nederlandse Jeugdselecties.

De nieuwe hoofdtrainer is dan ook bekend met een flink deel van de selectie omdat zij al eens onder zijn leiding hebben getraind. Veel van de jongens kent hij dan ook door en door. Hij weet wat hun kwaliteiten en verbeterpunten zijn en vind daarnaast hard werken erg belangrijk. “Dat ze zichzelf willen bewijzen en zo de kans verdienen om uit te komen voor Tachos Heren”, zegt Mijalkovic. “De komende jaren gaan we opnieuw bouwen aan een stevige en jonge basisselectie waarmee we willen gaan doorgroeien en mogelijk aansluiting bij de top krijgen”. Tevens zal er veel aandacht voor de jeugdopleiding moeten blijven en zal hij ook zijn bijdrage daaraan blijven leveren, want dát is uiteindelijk de toekomst van het eerste team maar ook belangrijk voor de goede reputatie van onze club binnen Brabant. We hebben samen gedurende een aantal jaren hard gewerkt aan een goed fundament en dat moeten we ook sterk zien te houden”.

  

Laatste update: 12 juni 2018, 20:16 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct