VOC eerste finalist bij de dames

VOC eerste finalist bij de dames

15 april 2018, 01:42 uur

Na de spectaculaire inhaalrace van vorige week waar Quintus een negen punten achterstand wist weg te poetsen naar een 31-31 gelijk spel waren de verwachtingen voor de return in Amsterdam van afgelopen zaterdagavond hoog gespannen.

Daar waar VOC vorige week de wedstrijd 45 minuten domineerde was het deze week veel meer een gelijkopgaande en daarmee spannende wedstrijd, al had de thuisploeg voor het overgrote deel de wedstrijd onder controle. Na de 13-12 ruststand zegevierde de regerend landskampioen uiteindelijk met 24-22 en mag de ploeg uit Amsterdam volgende week op herhaling in de best of three. Voor de zesde keer op rijd heeft men zich daarmee geplaatst voor de finale.

De opening van de avond was voor de Heulse ploeg die een 4-6 voorspong pakte. VOC reageerde attente en kwam bij 6-6 weer langszij en liep ook meteen door naar een 12-9 voorspong. Nu was het Quintus dat mede door wat fouten bij de thuisploeg de achterstand goedmaakte. Met drie doelpunten op rij werd het 12-12. Het slotakkoord was dan toch voor de thuisploeg die met een minimale voorspong de kleedkamer kon gaan opzoeken (13-12).

Aan het begin van de tweede helft wist VOC al weer snel uit te lopen naar een verschil van drie doelpunten. Hoewel Quintus een keer nog terug kon komen tot ene verschil van één doelpunt was het toch de Amsterdamse ploeg die het voortouw bleef nemen en de driepunten marge weer snel hersteld. Bij 20-17 loopt VOC verder weg naar 22-17 die voorspong kwam niet meer in gevaar ook al kon Quintus de marge nog terug brengen naar twee doelpunten. Dichterbij liet VOOC de Heulse ploeg niet komen en plaatste zich  met de 24-22 overwinning voor de finale  

Laatste update: 15 april 2018, 01:45 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct