VOC en Dalfsen geplaatst voor halve finale Beker

VOC Amsterdam heeft zich donderdagavond, zonder coach Riccardo Calrijs, geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. Voor derde keer stond de ploeg uit Amsterdam tegenover de ploeg uit Geleen. In de beide competitiewedstrijden had VOC het best wel moeilijk maar wist het wel twee keer de wedstrijd winnend af te sluiten. De bekerwedstrijd verliep anders. VOC startte scherp en na zeven minuten had men al een 8-2 voorsprong te pakken. Daarmee was de wedstrijd feitelijk al gelopen. want V&L was donderdag dan ook niet bij machte die achterstand op enig moment weg te spelen.

Men kwam nog wel terug tot vier doelpunten verschil 4-8 maar dichterbij kwam de thuisploeg nooit. Die vier doelpunten verschil bleef na de 11-16 ruststand tot 16-20 (37’) op het scorebord staan. Daarna begon Rachel de Haze zich nadrukkelijk met de wedstrijd te bemoeien en met vier doelpunten op rij van de Haze en een van Talisa Groen leverde halverwege de tweede heft een 17-25 tussenstand op. In het tweede deel van de tweede helft konden de Amsterdammers het zich permitteren met de reserveren te spelen en zich met een 24-33 overwinning eenvoudig plaatsen voor de halve finale.

Dalfsen

Dalfsen heeft zich thuis tegen Tweede divisionist BFC ook eenvoudig geplaatst voor de halve finale. BFC mocht dan nog wel de opening van de wedstrijd voor haar rekening nemen, Na vijf minuten stond het 1-3 voor de ploeg uit Zuid Limburg. Dalfsen herstelde de verhoudingen daarna snel en met vier treffers op rij werd het 5-3 waarna Dalfsen via 5-4 kon uitlopen naar 9-4.

BFC wilde zich echter nog niet zo snel gewonnen geven. Tot 12-9 bleef het nog een beetje een wedstrijd maar in de laatste tien minuten liep Dalfsen weg naar de 18-11 ruststand . In de tweede helft kon  BFC het steeds moelijker bijbenen. Via 30-17 tussenstand na 45 minuten plaatste Dalfsen zich uiteindleijk met een 40-18 overwinning eenvoudig voor de halve finale

Daarmee staan met Quintus en Handbal Venlo de vier halve finalisten vast.

Bij Dalfsen heeft Astrid Uitslag (foto) twee weken geleden in het eerste dames team van Dalfsen gedebuteerd in de eredivisie tegen Borhave. Uitslag is de cirkelspeelster van de A1 van SV Dalfsen en werd in diezelfde week ook geselecteerd voor de trainingsstage voor Oranje U17.

Ook in de bekerwedstrijd tegen BFC was Uitslag door coach Monique Tijsterman weer in de selectie van Dalfsen opgenomen.  Het eigen opgeleide jonge talent scoorde in deze wedstrijd haar eerste doelpunt voor Dalfsen.