VOC en Quintus naar de bekerfinale.

De handbalsters van VOC en Quintus hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de bekerfinale op Hemelvaartsdag in Almere.

Wie in Dalfsen een spannende halve finale had verwacht, kwam bedrogen uit. VOC domineerde de wedstrijd vanaf de eerste minuut. Binnen vijf minuten had VOC een 1-4 voorsprong op het scorebord staan en die wist Dalfsen op geen enkel moment van de wedstrijd van het bord te krijgen. Integendeel VOC bouwde gestaag door aan haar voorsprong.

Halverwege de eerste helft zorgt Rachel de Haze voor de 6-11 tussenstand.  Na negentien minuten wordt het verschil voor het eerst op zes gezet door Dione Housheer en dat verschil blijft tot aan de rust gehandhaafd mede ook omdat coach Clarijs ook gaat doorwisselen. Rust: 12-18.

In de eerste tien minuten na de rust beslist VOC de wedstrijd ondanks dat Dalfsen nog de eerste treffer mag scoren. Van 13-18 gaat het met onder andere vijf doelpunten op rij van Housheer naar 15-25. Dan is de wedstrijd gespeeld. Dalfsen kan geen vuist meer maken en speelt de wedstrijd plichtmatig uit. Via 18-30 plaatst VOC Amsterdam zich met een 24-35 overwinning voor de finale.

Handbal Venlo vs Quintus

Bij Handbal Venlo tegen Quintus was het toch wel iets spannender. In deze wedstrijd kon een vrijuit spelende Venlose ploeg de favoriet uit Kwintsheul tot halverwege de tweede helft aardig bijbenen en bezorgde men Quintus toch nog wel handen vol werk. Totdat het kaarsje doofde bij de Noord-Limburgse ploeg.

Halverwege de eerste helft kon Venlo, na een kleine achterstand, weer aanhaken bij Quintus 8-9. Daarna liepen de gasten via 9-12 weg naar de 13-17 ruststand. In de tweede helft haakte Venlo toch weer aan en voelde de coach van Quintus zich genoodzaakt om bij 20-23 een time-out te nemen omdat zijn ploeg maar niet los kon komen. Die onderbreking had effect want acht minuten later moest de coach Venlo zijn troepen bij elkaar roepen als het 22-29 staat. Dat was te laat voor Venlo. Men had alles gegeven en zag de Heulse ploeg in de resterende minuten nog weglopen naar de 26-35 overwinning en plaatsing voor de finale.