VOC gemakkelijk langs Geel Zwart naar kwart finale beker

De handbalsters van VOC Amsterdam hebben zich donderdagavond eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van her beker toernooi. Bij de loting kwam een uitwedstrijd tegen Geel Zwart uit de koker voor de Amsterdamse ploeg. Een mooie tegenstander voor de koploper uit de hoofdklasse E. “maar ook tegenstander waar de speelsters op hadden gehoopt” liet de coach na de loting.  “Het zal een hele mooie ervaring gaan worden”.

Het werd een hele ervaring in een met 650 toeschouwers tot de nok toe gevulde sporthal de Mutietreffer in net Noord Hollandse ’t Zand. De wedstrijd kwam voor de thuisploeg dan ook moeizaam op gang. Men was behoorlijk onder de indruk van de entourage. VOC nam dan meteen het voortouw en Geel Zwart had meteen het nakijken (1-8). Pas in de slotfase van de eerste helft (6-17 ruststand) kon de thuisploeg zich enigszins herpakken.

In de tweede helft gooide Geel Zwart de schroom van zich af en liet men zien dat men VOC aardig partij kon geven, al kreeg men een ruime nederlaag aan de broek. Met een 17-37 nederlaag verliet  Geel Zwart met opgeheven hoofd het bekertoernooi "De toeschouwers hebben een wedstrijd gezien waarin VOC natuurlijk veel beter was maar de geweldige sfeer daar heeft iedereen van genoten" kijkt  een toch wel tevreden coach Johan Zeeuw na afloop terug.

Naast een redelijke goede tweede helft tegen VOC, werden er drie overwinningen geboekt tegen in de Tweede divisie uitkomende ploegen: Vido, DSO en Kras Volendam en zege in de voorronde op divisiegenoot Madilon VZV 2.