Nieuws

VOC ontsnapt aan eerste seizoensnederlaag

Van de Redactie– Het inhaalduel tussen JuNo Unirek VZV en OTTO Work Force VOC was niet zomaar eentje. De ploeg van cosch Rolf Schulte maakte het de regerend kampioen in ’t Veld bijzonder lastig. Op het randje van de eerste seizoensnederlaag: 25-25!

Zelfs VOC-coach Ricardo Clarijs, net terug van zijn 17-daagse deelname aan het begeleidingsteam (video-analist?) van het succesvolle Oranje EK-team, vond na afloop dat VZV de beide punten verdiende.

Maar de gasten werden, althans volgens onze neutrale verslaggever ter plaatse, flagrant bevoordeeld. De ‘unstoppable’ Esma Staal (16) werd telkens, vrij doorkomend, tegen de grond gewerkt. Werd nooit bestraft door het scheidsrechtersduo Remco van der Linden en Erik Hendriks. Die wuifden heel wat overtredingen weg.

Dames 1 Teamfoto

In de laatste twee, drie seconden waren de rapen echt gaar: bij de ultieme tegenstoot van VZV kwam een VOC-speelster vanaf de zijkant nogal fors in op de balbezittende Staal die op weg leek naar de winnende treffer. De VZV-speelster werd van de sokken gelopen, zonder dat de VOC-speelster de intentie had de bal te spelen. Maar…..rood én strafworp bleven uit.

Van dit hektische moment zijn beelden op onze redactie  ontvangen. Op onze Facebookpagina ‘Handbalstartpunt’ hebben we er een online gezet.

Kort daarop klonk het eindsignaal. Tot woede van veel thuisclubfans die hun afschuw uitspraken over deze beslissing en met een geweldige kater achterbleven.

 

Een soortgelijke situatie deed zich vorig jaar voor bij het beslissende duel om de landstitel tussen VOC en Dalfsen. Een Dlafsen-speelster hield niet genoeg afstand bij een snel genomen vrije worp, luttele tikken voor tijd. Spelbederf, oordeelden de arbiters en gaven rood plus strafworp! Voldoende voor de beslissende treffer door Dione Housheer die in ’t Veld ook aanwezig was om haar Amsterdamse vriendinnen te begroeten.

Deel dit bericht