Mizuno 2017Guus Hölscher Topsport AwardHandbalshop
VOC vertrekt naar Servië voor Europacup avontuur.

VOC vertrekt naar Servië voor Europacup avontuur.

13 september 2017, 12:26 uur

Talissa Groen niet mee naar Servie

De damesselectie van landskampioen Succes Schoonmaak VOC Amsterdam speelt dit weekend haar beide wedstrijden in de eerste ronde van de EHF-cup. Het team van trainer/coach Ricardo Clarijs speelt op vrijdag en zaterdag in het Servische Sabac, tegen het plaatselijke ZRK Medicinar. Donderdag vliegt de selectie van VOC, zonder spelbepaalster Talisa Groen, die om privéomstandigheden afwezig is, via Schiphol naar Belgrado.

‘We hebben een aantal wedstrijden van Medicinar, de regerend Servisch kampioen, kunnen zien. Het is een fysiek sterke ploeg, die zich deze zomer heeft kunnen versterken met een aantal internationals’, zo schetst  Clarijs de voorbereidingen op de tegenstander. ‘Het zal een pittige pot worden waarin we moeten laten zien dat we na de Supercup weer stappen gezet hebben. De groep is sindsdien vaker bij elkaar geweest en fysiek ook al gegroeid. Nog niet waar we willen zijn, maar het seizoen is nog lang en de voorbereiding verliep lang niet vlekkeloos’, zegt de oefenmeester realistisch.

Waar andere topteams het buitenland opzochten voor tegenstand, moest VOC het doen met enkele wedstrijden in Nederland omdat het budget van de Amsterdamse club niets anders toeliet. “Dat was improviseren, want eigenlijk wil je in de voorbereiding met elkaar veel wedstrijden spelen en op een trainingskamp. Zeker met de groep die wij hebben waarvan vijf speelsters op de Handbal Academie zitten. Dat zat er helaas niet in, maar we hebben afgelopen weken gelukkig wel wat stappen kunnen maken”,  zo legt de coach van VOC de situatie uit.

De financiële zorgen zijn ook de reden dat de landskampioen haar beide wedstrijden in Servië speelt. “De speelsters hebben sponsors gezocht om deze wedstrijden te kunnen spelen. Het niet kunnen deelnemen aan de Champions League was al erg genoeg voor ze. Ik ben dan ook best wel trots op de inzet die ze hierin getoond hebben, om dit zo toch mogelijk te maken. Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet.’

Of VOC kans maakt tegen de Servisch kampioen zal volgens de coach vooral aan de vorm van de dag liggen. “Als het eenmaal draait, dan kunnen we geweldig handballen op een heel hoog tempo”. Met speelsters als Rachel de Haze en Dione Housheer heeft VOC twee topspeelsters in huis.  “Maar”, zo legt Clarijs uit, “het zal vooral fysiek een pittig weekend worden met twee topwedstrijden, maar dat is juist een mooie uitdaging voor ons allemaal. Daarna gaat de focus vol op de competitie.”

De wedstrijden zullen vrijdag 15 en zaterdag 16 september om 18.00 starten. Het is nog niet bekend of er een livestream zal zijn bij deze wedstrijden. 

Laatste update: 13 september 2017, 14:08 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt