Nieuws

VOC vrouwen denderen door, Quintus en Venlo op vinkentouw

Door Frits Feuler– Het zevende weekeinde in de dames eredivisie kent één duel waarin een top-vier positie in het gedrang is. Cabooter Handbal Venlo ontvangt in Craneveld het kwakkelende Morrenhof Janssen Dalfsen. De ploeg van Robin Gielen incasseerde verleden week een onverwachte 25-24 nederlaag bij Borhalve. De tweede, nadat de Venlose ploeg twee weken eerder in Kwintsheul de oren gewassen kreeg: 33-22.

Dalfsen, de ploeg van coach Monique Tijsterman, sukkelt al een paar weken met de vorm. In Geleen werd Dalfsen op de vierde speeldag onder de voet gelopen (30-22), vorige week volgde een opleving in eigen hal tegen Borhave: 29-23. Wil de talentenploeg mee strijden bij de top vier, dan zal in Noord-Limburg geoogst moeten worden in de vorm van twee punten.

OTTO Work VOC krijgt het onberekenbare Borhave op bezoek. Maar de ploeg van Ricardo Clarijs – 247 treffers in zes duels, een gemiddelde van 41 (!) – moet dit klusje kunnen klaren. Of de teller weer richting de 40 oploopt? Borhave zal zich met hand en tand verzetten, dat zit wel in het karakter van deze ploeg.

Foreholte wordt thuis de leverancier van de wedstrijdpunten aan Geonius Vlug en Lenig. Of er zo binnen het Geleense team een complete offday moeten binnen sluipen. Quintus, met de pijnlijke verliesbeurt tegen VOC nog in het geheugen, zal bij de ‘kaasmeisjes’ in Deurningen simpelweg de winst ophalen. Westfriesland SEW heeft er thuis alle belang bij om extra punten binnen te varen. Één schamel puntje is wat weinig. Of coach Rof Schulte en zijn JuRo Unirek VZV – inmiddels stevig in de grote middenmoot met 6 knikkers – dat ook zo zien weten we zaterdagavond rond de klok van half negen.

Voor VZV is dit duel de vijfde uitwedstrijd in zeven wedstrijden.

Deel dit bericht