VOC weer op weg naar de landstitel.

De handbalsters van Succes Schoonmaak VOC lijken weer op weg naar hun tweede titel op rij en de zesde in de clubhistorie. In de eerste wedstrijd van de Best Of Three  in sporthal de Trefkoele in Dalfsen werd de concurrent van de afgelopen zes jaar in de strijd om de landstitel, Morrenhof Jansen Dalfsen, na een 9-13 ruststand met 23-29 verslagen.

Volgende week zondag om 14:30 uur staat de tweede wedstrijd in Sporthal Elzenhagen in Amsterdam op het programma. Bij winst voor VOC is de titel een feit. Bij een zege voor Dalfsen komt er een week later opnieuw in Amsterdam een alles beslissende derde wedstrijd.

De wedstrijd begon fel maar er werd niet veel gescoord in de eerste tien minuten. Het is VOC dat het voortouw neemt en na acht minuten op een 1-4 voorsprong komt. Als de titelverdediger in de elfde minuut op  2-5 komt stokt het vervolgens bij de Amsterdammers. Het is negen minuten later als Ana Pavkovic  in de twintigste minuut ,Dalfsen voor het eerst op voorsprong schiet: 7-6. Daar blijft het niet bij want de thuisploeg, die toch met een andere instelling speelt als in de halve finale van de beker ander halve week gelden, loopt uit naar 9-6. Toch kan Dalfsen dit niet vast houden, loopt men zich vast en kan niet meer tot scoren komen. In de laatste zeven minuten van de eerste helft herpakt VOC zich dan weer en buigt de drie punten achterstand om in een vierpunten voorsprong bij rust: 9-13.

Na de pauze bouwt VOC de marge nog uit naar zes doelpunten verschil vooraleer Dalfsen in de 35e minuut weer pas kan scoren:10-15. Het is de opmaat voor weer een inhaalslag die in een paar minuten leidt naar de 14-16 tussenstand.  Dichterbij komt Dalfsen niet meer in deze wedstrijd.

Onder aanvoering van Rachel de Haze loopt VOC weer uit naar 15-20, halverwege de tweede helft. Vijf minuten later is het Bo van de Wetering die de maximale marge van zeven doelpunten op het scorebord weet te zetten als ze de 17-24 scoort. Je merkt dan al aan het spel van de thuisploeg dat men er niet echt meer in gelooft. Gelaten worden de resterende tien minuten uitgespeeld hetgeen betekent dat VOC de eerste slag heeft geslagen en met 23-29 tevreden naar Amsterdam kan terug keren. Volgende week kan men het in eigen huis afmaken.

Voor Dalfsen was het de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Dat betekent dat na afloop van de eerste finale wedstrijd afscheid werd genomen van Larissa Nusser, (Kobenhavn Handbold), Yara ten Holte (Borussia Dortmund) en Ana Pavkovic (Neckarsulmer SU) en Fenne Rijks (die vooralsnog stopt vanwege een slopen de knieblessure).