HandbalshopHandbalDirect Kerst
Volendam 2 kampioen en promoveert naar eredivisie

Volendam 2 kampioen en promoveert naar eredivisie

11 maart 2018, 17:00 uur

De handballers van Kras Volendam 2 zijn afgelopen zondag definitief kampioen geworden van de eerste divisie. De ploeg onder leiding van trainer-coach Claus Veerman won zelf dit weekend thuis met 41- 29 van Nieuwegein dat vorig jaar nog als algeheel periodekampioen de stap naar de eredivisie  nipte miste in een tweeluik met HARO.

Omdat de nummer twee van de ranglijst Wematrans Quintus 2 zondagmiddag de thuiswedstrijd van Olympia ‘89/DOS´90 met 27-32 verloor, is Volendam met nog één wedstrijd te spelen met een voorsprong van vier punten niet meer te achterhalen door de Heulse talenten die daarmee via de nacompetitie mogelijk een tweede kans krijgen om promotie naar de eredivisie af te dwingen. Tenminste, als het eerste team ook volgend seizoen in de BENE-League speelt.

Kras Volendam 2 gaat ook op kop in de vierde periode en heeft daarin één punt voorsprong op Olympia ‘89/DOS´90 dat er voor zorgde dat Volendam vandaag al kampioen is geworden. Mocht Volendam deze periodetitel winnen dan zal deze overgaan naar een ploeg die daarvoor gezien de eindstand van de ranglijst recht op heeft.

Met de promotie van Volendam 2 naar de eredivisie voegt zich een vierde tweede team bij de drie tweede teams OCI-LIONS 2, Herpertz Bevo Hc 2 en FIQAS Aalsmeer 2. Het zijn ook precies die vier ploegen die met hun eerste team de komende periode gaan spelen om de landstitel.  

Laatste update: 11 maart 2018, 18:25 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct