Nieuws

Volendam neemt afscheid van Cappel en Duin

Komende zaterdag spelen de handballers van Kras Volendam hun laatste play-offwedstrijd van het seizoen 2014-2015 thuis tegen Red-Rag Tachos. Het is geen wedstrijd waarbij het nergens meer omgaat want bij  winst heeft men grote kans op het spelen van de finale om de landstitel.

Momenteel staan Bevo en Volendam in punten gelijk alleen is het doelsaldo van de regerend landskampioen Bevo vier doelpunten beter dan dat van Volendam. Wil Volendam de finale halen en Bevo zou ook winnen van Lions dan moet er minimaal met vijf doelpunten meer gewonnen worden dan dat Bevo van Lions gaat winnen. Gebeurt dat niet dan gaat Bevo bij winst naar de finale. Als Bevo verliest maakt het niet meer uit hoe groot de overwinning van Volendam uitvalt.  Als Bevo en Volendam beiden zouden verliezen dan komt Aalsmeer weer in beeld voor een finale plaats mist zij wel winnen dan van E&O.

Er staat dus nog wel wat op het spel voor Volendam, maar ongeacht het resultaat zal men zaterdagavond na afloop van de wedstrijd tegen Tachos in ieder geval afscheid gaan nemen van een drietal spelers. Boy van Limbeek sinds 2006 spelend bij Volendam die al enkele weken gelden zijn afscheid aan gekondigd heeft. Martijn Cappel spelend in Volendam sinds 2004, en Joey Duin de rasechte Volendammer die groot is geworden in het IJsselmeerdorp maar in 2005 na het winnen van de eerste landstitel zijn heil ging zoeken in Duitsland. Via Dormagen en Bergische Hc kwam jij in 2010 weer terug naar Nederland.

Met het stoppen van Joey Duin (34) komt er op één speler na een einde aan een generatie handballers die vanaf de jeugd in Volendam heeft samengespeeld tot in 2005 de eerste landstitel binnen werd gehaald. Alleen Gerrie Eijlers (34) is nog actief en gek genoeg heeft hij nooit met Volendam een prijs gewonnen. Hij vertrok al in 2003 naar Duitsland en speelt daar nog steeds in de Eerste Bundesliga

Met Martijn Cappel (35) stop er een speler die met de winst in 2005 van de eerste landstitel tot de bekerwinst van vorig jaar in 2014 alle gewonnen prijzen heeft mee beleeft. In totaal heeft hij zeven nationale titels op zijn naam staan zeven bekeroverwinningen en zes keer de supercup  gewonnen. Daarnaast werd er een keer de Beneliga gewonnen en twee keer de Beneluxliga.

Naast Boy van Limbeek, Joey Duin en Martijn Cappel wordt ook definitief afscheid genomen van drie spelers die vorig jaar al bij het eerste team zijn gestopt: Tom Schilden, Jan Kes en Simon Molenaar.

Deel dit bericht