Guus Hölscher Topsport AwardMizuno 2017Handbalshop
Volg de verrichting van Dalfsen in Oekraine via Live stream

Volg de verrichting van Dalfsen in Oekraine via Live stream

10 september 2017, 17:00 uur

Na zes jaar staat er dit weekend voor de handbalsters van Morrenhof Jansen Dalfsen geen Champions League kwalificatiewedstrijd op het programma. Na het mislopen van de zevende landstitel op rij maar ook het mislopen van een wildcard die men bij de EHF aangevraagd had om alsnog toegelaten te worden tot de Champions League, start de ploeg, - dit seizoen voor het eerst onder leiding de nieuwe trainster/coach Monique Tijsterman - in de eerste ronde van de EHF-Cup.

Tegenstander voor de Overijsselse formatie is het Oekraïense Galytchanka uit Lviv. Na een aantal jaren zonder Europees handbal speelt de club sinds 2013/2014 dit seizoen weer voor de vijfde keer op rij Europees. In 2014 en 2015 reikte men twee keer tot de halve finale van de Challenge Cup. In het seizoen 2014/205 stuitte men daarbij in de eerste ronde op het Nederlandse Quintus. Toen waren de Oekraïnsen in beide wedstrijden (18-24 en 23-27 ) te sterk voor de Heulse formatie.  

De afgelopen twee jaar verging het de Oekraïense ploeg minder succesvol. In 2015/2016 sneuvelde men in de derde ronde van de EHF Cup, afgelopen seizoen was het na de eerste ronde al voorbij. Er werd over twee wedstrijden nipt verloren van het Poolse Pogon Baltica Szczecin. Dalfsen zal deze ploeg, die geen buitenlandse invloeden kent en louter uit Oekraïense speelsters bestaat, dan ook niet moeten onderschatten want naast een aantal jonge talenten die voor het eerst Europees gaan spelen bestaat de ploeg uit een grote groep speelsters die al een aantal jaren samenspeelt. Ongeveer de zelfde situatie als de selectie van Dalfsen is opgebouwd.  

De eerste wedstrijd staat komende zondagavond 10 september om 17:00 uur Nederlandse tijd op het programma. De return wordt volgende week zaterdag om 19;00 uur in Dalfsen gespeeld.

De wedstrijd van zondagavond is rechtstreeks te volgen via Live stream

17:00 uur Kijk hier voor de Live stream verder  naar Galytchanka  vs. Morrenhof Jansen Dalfsen  

Laatste update: 10 september 2017, 17:01 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt