Volgende tegenstander Oranje is Tsjechië dat Roemenië uitschakellde

Wanneer Nederland zich vanavond tegen Japan weet te plaatsen voor de kwartfinale van het WK, zal het een verrassende tegenstander krijgen.

Aan het begin van de avond heeft Tsjechië Roemenië uit het WK geknikkerd. Na een 17-14 ruststand wist Tsjechië in de tweede helft weer de aansluiting te maken bij 20-20. Vervolgens pakte Roemenië weer een drie punten voorsprong: 23-20 na 45 minuten. Vier minuten voor het einde komt Tsjechië echter weer langszij (25-25) om in de laatste minuut de wedstrijd naar zich toe te trekken en zich met een 26-27 zege  te plaatsen voor de kwartfinale.

De laatste keer dat Nederland tegen Tsjechie speelde was in juni 2015 in de play-offs voor het WK van 2015. We weten inmiddels wat dat heeft opgeleverd.

In dat tweeluik tegen Tsjechië won Nederland in Arnhem, na een 15-16 ruststand, met 33-23. In de sterke tweede helft legde men de basis voor deelname aan het WK want in Tsjechië ging men na een 11-10 ruststand met 25-23 onderuit.