Nieuws

Voor Handbal Venlo coach Richard Curfs telt tegen DSS alleen de winst

De handbalsters van Gilde BT HandbaL Venlo hervatten het seizoen zaterdagavond met de thuiswedstrijd tegen DSS. “Iedereen staat te popelen om weer te beginnen, maar de wedstrijd tegen DSS zien we als een verplicht nummertje. Het is een wedstrijd die wij gewoon moeten winnen” vindt dan ook trainer coach Richard Curfs.

“De dames willen voor plaats vier/vijf gaan maar zelf wil ik dichter tegen de top drie aan zitten”, vertel Curfs. “De komende vier weken spelen we drie thuiswedstrijden tegen DSS, E&O en Kwiek daar tussendoor spelen we ook nog de derby uit tegen V&L. Als we daaruit zes punten halen dan spelen we de play-offs. Ik ben redelijk optimistisch want in  de laatste competitiewedstrijd van 2015 tegen Dalfsen hebben laten zien dat we een stijgende lijn hebben” .

Op Becky van Nijf na, zij heeft deze week een scan laten maken omdat ze wat problemen met haar knie heeft, is iedereen fit. Tegenover het wegvallen van Van Nijf staat wel dat keepster Claudia van Rompen weer fit is. “Dat scheelt toch ook weer een hoop”, aldus Curfs die meteen ook maar alvast vooruit kijkt naar volgende week. “Dan hebben we dan de uitwedstrijd tegen V&L Daar kijkt iedereen al naar uit. Dat zijn altijd leuke wedstrijden daar hoef ik mijn speelsters niet voor te motiveren. Daarbij hebben wij nog wat recht te zetten tegen de ploeg uit Geleen want thuis hebben destijds we een beetje dom gelijkgespeeld.

“Er zit veel potentie in  deze ploeg” vertelt de coach “Iedereen is gemotiveerd en wil hard werken en veel trainen. We hebben tweede kerstdag en op 28-29 en 30 december gewoon getraind omdat de speelsters dat zelf gevraagd hebben. Zo graag willen ze. Wie ben ik dan om te zeggen dat  dat niet kan. Ik ben dan een trainer die zegt, dat is goed kom maar”.

De wedstrijd tegen DSS begint om 20:00 uur in sporthal Craneveld en staat onder leiding van Steffan van Laarhoven en Sjoerd Thijssen

 

Copyright www.handbalstartpunt  

  

Deel dit bericht