Nieuws

Voorbeschouwing eredivisie dames. Pakt DOS de koppositie?

Bij de dames in de eredivisie staan dit weekend ook maar vier wedstrijden op het programma omdat Dalfsen dit weekend de tweede voorronde van de Champions League speelt in het Noorse Trondheim. De thuiswedstrijd tegen Aalsmeer is daarmee voor dit weekend vervallen.

 In Den Haag staat een interessant duel op het programma tussen Hellas en DOS. Beide ploegen zijn de eerste twee wedstrijden zonder kleerscheuren door gekomen. DOS pakte fors uit tegen E&O en won vorige week verrassend vrij gemakkelijk van Quintus. Hellas begon met een overwinning op VOC en ging vorige week in Venlo ook gemakkelijk winnen. Voor DOS wordt het waarschijnlijk de eerste echte testcase. De winnaar van deze wedstrijd zal in ieder geval een weeklang de eredivisie ranglijst aanvoeren.

De handbalsters van SEW hebben na het debacle van vorige week tegen Dalfsen nog wat goed te maken. Zaterdag reist de ploeg van George Dekkeling naar Emmen voor de confrontatie met E&O, dat in de eerste twee wedstrijden teleurstelde. Vooral vorige week uit bij V&L was het niet goed wat men liet zien, maar dat gold ook voor SEW thuis tegen Dalfsen. Een SEW onwaardige nederlaag mochten we dat wel noemen. Voor beide teams liggen er kansen op een revance.

De handbalsters van Quintus liggen ook nog niet op koers. Weliswaar werd er thuis gewonnen van Handbal Venlo maar ging het vorige week tegen DOS helemaal mis. Een deel van de elf punten achterstand kon men daarna wel weer goed maken maar het was te weinig om DOS te verontrusten dat in het laatste gedeelte toch weer weg liep. Zaterdag ontvangt men V&L dat na de goede thuiswedstrijd tegen E&O, ontgoocheld terug kwam dinsdag van de inhaalwedstrijd tegen Dalfsen. Tegen Quintus krijgt men een kans zich te herpakken, al is de thuisploeg in eigen huis moeilijk te kloppen.

De handbalsters van VOC trekken zaterdagavond met de bus richting Limburg voor de ontmoeting met Handbal Venlo. Net als afgelopen seizoen treft de jonge ploeg van William Gommans een lastige seizoensopening, met Quintus, Hellas en zaterdag dan VOC. Over twee weken mag men dan naar DOS waarna de Limburgse derby tegen V&L op het programma en men voor het eerst echt om de punten kan gaan spelen. VOC opende met een nederlaag tegen Hellas maar revancheerde zich vorige week flink tegen Aalsmeer. Die trend wil men zaterdagavond in Venlo graag doortrekken.

  

Deel dit bericht