Nieuws

Voorbeschouwing Nederland vs Noorwegen

Vanavond staat Nederland in de Barclay Arena in Hamburg (17:30 uur)  voor een helse opgave om Noorwegen, na hun indrukwekkende kwartfinale wedstrijd tegen Olympisch kampioen Rusland, te verslaan om zo een plaats in de finale af te dwingen.

Noorwegen is de laatste jaren voor Nederland een niet te kloppen tegenstander geweest, zeker als het om wedstrijden ging op grote toernooien. Sinds deze Nederlandse lichting vanaf 2011 internationaal meedtraait was Noorwegen steeds een niet te nemen hindernis. .

De NOS heeft een voorbeschouwing gemaakt waarbij alle aspecten aan de orde komen en sprak ook met Tess Wester, Estavana Polman van Nederland en Nora Mork en Heidi Loke van Noorwegen 

Algemene Voorbeschouwing

 
Estavana Polman   Tess Wester
 
Heidi Loke   Nora Mork

Nederland tegen Noorwegen is ook een ontmoeting tussen veel ploeggenoten of oud-ploeggenoten.

Nycke Groot en Yvette Broch, beiden spelend bij het Hongaarse Györi, komen drie ploeggenoten en een oud-ploeggenoot tegen: Nora Mork, Kari Grimsbo en Stine Oftedal, die vorig seizoen bij Issy Paris nog ploeggenoot was van Lois Abbingh. Heidi Loke was ook tot vorig jaar december ploeggenoot van Groot en Broch bij Györi.

Estavana Polman komt twee speelsters tegen die ook bij Team Esbjerg in Denemarken spelen: Sanna Charlotte Solberg en Vilde Mortensen Ingstad.  Die laatste was vorig seizoen ook teamgenoot van Laura van der Heijden toen zij nog bij Esbjerg speelde.  

Lois Abbingh was in 2014-2015 bij het Roemeense Baia Mare ook teamgenote van Camille Herrem.

Ook bondscoach Helle Thomsen treft een van haar speelsters waarvan ze coach is bij het Roemeense Bucuresti: Amanda Kurtovic.  

Deel dit bericht