Nieuws

Voorwaarts schittert in bekerduel tegen VOC ondanks bescheiden nederlaag

Door Jolien Koerhuis / De Stentor- Leuk meedoen, niet weggespeeld worden. Dat waren de gedachten bij de handbalsters van Voorwaarts voor het bekerduel tegen VOC, de koploper van de eredivisie. Maar de ploeg uit Twello deed meer dan leuk mee. Pas in de eindfase kon de favoriet de beslissing forceren (30-35).

Met nog tien minuten op de klok hing er een heuse sensatie in de lucht. Alineke Ros had net met vier magistrale doelpunten hoogstpersoonlijk gezorgd voor de aansluiting met de Amsterdamse topfavoriet. Van 24-30 maakte zij er in haar eentje 28-30 van.

De fanatieke supportersclub ging er nog eens extra achter staan en ook de meer dan vierhonderd aanwezige toeschouwers zweepten de speelsters op. Coach Ricardo Clarijs van VOC kon niet anders dan ingrijpen. Sterspelers Rachel de Haze en Lindsey Schrekker – die tot dat moment vooral de bank warm hielden – mochten aantreden. Tegen hun klasse was Voorwaarts niet opgewassen. Desondanks bleef het verschil klein. Met een 30-35 eindstand konden de moegestreden Twellosen trots het veld afstappen.

“Het was wel jammer, dat ze gingen wisselen”, hijgde Merlin Fakkert. “Dan zie je toch dat er een groot verschil is. Die snelheid en kracht van De Haze, dat is ongelooflijk.” Fakkert speelde zelf met zes doelpunten een sterke rol bij Voorwaarts, dat de zenuwen de baas was en de huid duur verkocht. Voor de Twellose ploeg kan het een voorproefje zijn voor het aanstaande seizoen, want Voorwaarts staat als koploper van de eerste divisie op de rand van promotie. En dan kan het iedere thuiswedstrijd spoken in Jachtlust.

Deel dit bericht