Nieuws

VZV brengt VOC eerste nederlaag toe, strijd om plaats zes interessant

Van de Redactie – De 15e speelronde in de eredivisie bij de vrouwen heeft voor de ongeslagen koploper VOC de eerste nederlaag van het seizoen opgeleverd. Op bezoek bij VZV, de nummer drie, ging de Amsterdamse ploeg met 30-26 onderuit. De ploeg van ’t Veld deelt nu met Venlo de tweede plek.

Achtervolger HandbaL Venlo – nu tot op één punt genaderd – kende weinig problemen bij Voorwaarts in Twello: 22-39. Quintus, de actuele nummer vier, omzeilde een zware klip door bij het prima presterende Volendam de punten op te halen: 17-23.

Actiemoment uit het duel tussen Volendam en Quintus, foto Patrick Dolkens

In de strijd om die o, zo belangrijke plek zes – garantie voor deelname aan de kampioenspoule – is nog weinig duidelijk geworden. In Geleen speelden V&L en Borhave een uur lang tempohandbal. Het leverde voor elke ploeg één winstpunt op: 31-31.   

DSVD, dat vrijdagavond afscheid nam van coach Jildou Dijkstra, redde het niet op bezoek bij SEW: 28-26 winst voor de ploeg van Arthur Langendijk die inmiddels met zijn ploeg in die top zes terecht is gekomen.

Stand na 15 duels:

  1. VOC 15-17; 2. Venlo 15-26; 3. VZV 15-26; 4. Quintus 15-18; 5. Volendam 15-11; 6. SEW 15-11; 7. V&L 15-11; 8. Borhave 15-10; 9. Voorwaarts 15-7; 10. DSVD 15-3.

In de eerste divisie bij de vrouwen blijft Kwiek onverdroten doorgaan met datgene waar de ploeg van coach Tonio van Rhee goed in is: winnen. Ditmaal bracht de verre uitreis naar Z.A.P. de achttiende zege én dus de volgende twee punten binnen: 24-37.

Na 18 duels staat Raalte een straatlengte – zeven punten - voor op nummer twee, BFC dat thuis weinig moeite kende met rode lantaarndrager Aalsmeer: 33-21. Fortissimo won binnen enkele dagen opnieuw van Foreholte, ditmaal in Voorhout met 31-39. Een mooi cadeau voor de jarige Fortissimo-coach: de ploeg van Willem-Jan Ruder telt nog drie punten achterstand op de ploeg uit Beek. Zaterdag ontvangt de ploeg uit Cothen Westsite – 23-33 thuisverlies tegen PSV – en een week later het cruciale duel om plek twee in Beek.

DSS kreeg, door de thuiszege op De Tukkers (33-29) wat meer lucht in de onderste regionen. E&O, Velo en Hercules moeten alle zeilen bijzetten om uit de klauwen van het degradatiespook te blijven. Aalsmeer lijkt zich al met het afstapje naar de tweede divisie te hebben verzoend.

cover Vreugde bij VZV na de winst op VOC

foto Patrick Hogervorst

Deel dit bericht