VZV door naar halve finale kampioenspoule!

Door Theo Moras / VZV- JuRo Unirek/VZV heeft zaterdagavond met de hakken over de sloot de halve finale bereikt. Geonius/VL won de aantrekkelijke en vooral spannende wedstrijd uiteindelijk met 26-27 nadat VZV de eerste confrontatie in Geleen met 19-23 in hun voordeel had beslist.

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en ging de strijd steeds gelijk op. Nadat Lotte Prak in de eerste aanval van de thuisploeg de lat had geraakt nam V&L een snelle 0-2 voorsprong waarna Florance Kos de stand op 1-2 bracht.

Na de 1-3 kwam het team van Rolf Schulte beter in de wedstrijd, Lisanne Kolken scoorde uit een snelle break 2-3 waarna ze later met een enkelblessure niet meer in actie kon komen. VZV kwam door Jane Kramer en Lotte Prak (2x) toch op een 5-4 voorsprong .

Na 15 minuten in de eerste helft was de stand weer gelijk 7-7 en was er van enig krachtsverschil geen sprake al was dat ook vooral aan het weer uitstekende optreden van goalie Amber Zomerdijk te danken. Met nog 5 minuten te gaan had VZV door doelpunten Florance Kos, Kim Jimmink, Lisa Vlug en Esma Staal een 14-12 voorsprong in handen maar die werd bij het rustsignaal omgezet in een voorsprong voor de ploeg uit Geleen: 14-15.

De tweede helft was identiek aan de eerste en bleef het treffen ongemeen spannend met een V&L dat zich nog lang niet kansloos achtte. Het team van trainer/coach Richard Crufs bleef er in geloven en verhoogde de druk zodat VZV zelfs op een 20-23 achterstand kwam en er alsnog een uitschakeling dreigde.

Een time out door Rolf Schulte leek het tij alsnog te keren, Aniek Janssen, Djazzmin Trabelsi en Esma Staal zetten de thuisploeg na nog een pegel van Jane Kramer op de lat weer op gelijke hoogte: 24-24.

V&L zette alles op alles in de laatste fase, Lotte Prak kreeg mandekking en VZV wankelde bij 24-26, maar in de bloedstollende laatste paar minuten scoorde Esma Staal 25-26.

De trefzekere Florance Kos nam de laatste treffer van deze handbalkraker voor haar rekening en werd topscorer van dit enerverende spannende vermakelijke treffen: 26-27.

Doelpunten: Florance Kos 6, Lotte Prak 5, Esma Staal 5, Djazzmin Trabelsi 3, Kim Jimmink 2, Jane Kramer 2, Aniek Janssen 1, Lisa Vlug 1, Lisanne Kolken 1.

Ondanks het verlies gaat JuRo Unirek/VZV nu twee wedstrijden in de halve finale spelen tegen VOC.

De eerste wedstrijd is op zaterdag 6 april thuis in Sporthal ’t Zijveld om 20.45 uur.

De return wordt zaterdag 13 april in Amsterdam tegen VOC gespeeld, en waar ook voor de supporters voor GRATIS vervoer door Taxi Van Diepen wordt gezorgd.