VZV in slotfase overlopen door landskampioen VOC

Balverlies nekt ploeg van nieuwe coach Rolf Schulte

Door VZV - De eerste wedstrijd van JuRo Unirek/VZV was meteen al een uitwedstrijd tegen de landskampioen van het afgelopen jaar, OTTO Work VOC. Vorig jaar werd in die competitie in Amsterdam met 33-13 verloren. Nu was het verschil wat minder. De wedstrijd duurde voor de Veldse combinatie tien minuten te lang. Bij het ingaan van de slotfase was de stand slechts 30-25.

De ploeg van VZV begon met liefst zes nieuwe speelsters. Anniek Jansen, Nada Blokker en Floor Groenveld zijn de nieuwe gezichten. Uit de eigen jeugd maakten Lisa Vlug en Jet Jimmink hun opwachting en, terug van een sabbatical jaar, stond Kim Jimmink weer in het veld. Lotte Prak ontbrak. Zij is herstellende van een schouderoperatie. Ook staat er iemand anders aan het roer. Betty Plasmeyer heeft plaats gemaakt voor Rolf Schulte.

In de beginfase was Djazzmin Trabelsi op dreef. Zij scoorde de eerste drie punten voor VZV. Anniek Jansen liet nummer vier aantekenen. Zo stond het 4-4. Daarna liep VOC iets uit, maar kon  geen bres slaan. Pas na 12-10 liepen de Amsterdamsen uit naar een verschil van vijf doelpunten bij rust: 20-15.

Gelijke tred

De eerste fase in de tweede helft was er nog niets aan de hand. De gasten hielden gelijke tred met VOC. Een achterstand van zes punten - 23-17 - werd fraai teruggebracht naar 23-20 door treffers van Maud Kruijer, Jane Kramer en Lisa Vlug. Nada Blokker, die in de eerste helft door haar enkel was gegaan, kon gelukkig weer meedoen. Ze scoorde ook gelijk een treffer.

Balverlies

Maar ineens was de koek op. VOC scoorde binnen twintig seconden tweemaal via een break. Jane Kramer scoorde nummer 25 voor VZV, maar dat zou ook meteen de laatste treffer zijn. Er werd toen veel balverlies geleden en de hoop op een goed resultaat verdween. VOC maakte hier dankbaar gebruik van en het liep uit naar de eindstand van 41-25.

Lange tijd was het een gelijkwaardige wedstrijd geweest, maar door de slecht gespeelde laatste tien minuten ging VZV toch teleurgesteld naar huis.

Komende zaterdag volgt de eerste thuiswedstrijd. V&L zal dan de tegenstander zijn.

Scores voor VZV: Djazzmin Trabelsi 5, Jane Kramer 5, Anniek Jansen 4, Kim Jimmink 3, Florance Kos 3, Maud Kruijer 2, Lisanne Kolken 1, Nada Blokker 1, Lisa Vlug 1.