VZV na verlenging uitgeschakeld door Quintus

VZV na verlenging uitgeschakeld door Quintus

14 maart 2019, 16:07 uur

Bijna sensatie maar ‘net niet’

Door VZV / Theo Moras - VZV was heel dichtbij een sensatie in de kwartfinale van beker, het favoriet geachte Quintus wist pas na verlenging de thuisploeg met 22-23 te verslaan.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Djazzmin Trabelsi opende de score en Florance Kos ronde een aanval prima af 2-0. Amber Zomerdijk stopte hierna eerst nog een strafworp en werd net als de keepster van Quintus één van uitblinksters in het tot het einde toe ongemeen spannende treffen.

Na 10 minuten had Quintus echter deze achterstand ongedaan gemaakt en kwam voor het eerst op voorsprong waarna Lisanne Kolken de stand uit een strafworp weer gelijk maakte 3-3. Hierna wist de ploeg van trainer/coach René Zwinkels na een kwartier een 4-7 voorsprong te nemen en moest de thuisploeg in de achtervolging.

En met succes! Door drie treffers  van Esma Staal en twee van Florance Kos werd de stand door een ontketend VZV omgebogen in een 8-7 voorsprong. Bij het rust signaal van de prima fluitende scheidsrechters Bralts en Van der Horst was de stand weer in evenwicht: 11-11.

VZV kwam na rust goed uit de kleedkamer en Lotte Prak zette de thuisploeg al na 30 seconden weer op voorsprong: 12-11. De spanning liep naarmate de wedstrijd volgde behoorlijk op doordat er door beide teams veel kansen werden gemist en de VZV-goalie diverse uitstekende reddingen verrichtte. Wie er uiteindelijk voor de halve finale in aanmerking zou komen was niet te voorspellen al leek VZV hier na doelpunten van Lisanne Kolken (2) en Jane Kramer - 19-18 voorsprong - de meeste kans te maken.

Quintus gaf zich echter niet gewonnen maar een strafworp belandde tot opluchting van heel VZV op de paal. Maar het lukte Quintus toch vlak voortijd om langszij te komen: 19-19.

Florance Kos die met 7 treffers topscoorster zou worden kon de wedstrijd alsnog beslissen maar haar onhoudbare schot spatte tegen onderkant lat het veld weer in. Met een fantastisch redding keerde Amber Zomerdijk enkele seconden voor tijd nog een inzet zodat er toch verlengd zou moeten worden: 19-19.

Het weer massaal aanwezige publiek kreeg nog een bijzonder spannend toetje voorgeschoteld en het team van Rolf Schulte nam na een prima stop van Amber Zomerdijk, door Djazzmin Trabelsi weer een 20-19 voorsprong. Quintus maakte gelijk maar Jane Kramer schoot de thuisploeg met een kanonskogel naar 21-20. Het antwoord van de dames uit Kwintsheul werd VZV fataal.

Na de eerste vijf minuten stond de thuisploeg opeens op een 21-22 achterstand en werd het ook nog 21-23 al schoorde uitblinkster Florance Kos nog wel de 22-23.

Het team van Rolf Schulte was in eigenhuis dicht bij een overwinning geweest maar het was Quintus dat de plaats in de halve finale voor zich opeiste. Eindstand na de verlenging van tweemaal vijf minuten werd 22-23.

Doelpunten VZV: Florance Kos 7, Lisanne Kolken 5, Esma Staal 4, Djazzmin Trabelsi 3, Jane Kramer 2, Lotte Prak 1.

Zaterdag speelt JuRo Unirek/VZV de return tegen V&L voor een plaats in de halve finale om de landstitel in Sporthal ’t Zijveld, aanvang 20.45 uur.

Laatste update: 14 maart 2019, 13:09 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct