VZV pakt punt tegen ’favoriet’ VOC

Door VZV- JuRo Unirek/VZV heeft in de uitgestelde wedstrijd tegen landskampioen OTTO Work Force/VOC bijna voor een daverende stunt gezorgd door hun de eerste nederlaag in deze competitie te bezorgen.

VZV begon stroef aan de wedstrijd in een volle sporthal ’t Zijveld. Het team van Rolf Schulte keek na 5 minuten tegen een 0-3 achterstand aan voordat Djazzmin Trabelsi voor de thuisploeg de eerste tegen treffer scoorde. VZV herstelde zich prima en VOC kon de marge niet verder uitbouwen tot een verschil van 3 doelpunten.

Gelijke hoogte

VZV kwam door een treffer van de sterk spelende Maud Kruijer 4 min. voor het rustsignaal zelfs op gelijke hoogte 12-12. Door dat de thuisploeg een strafworp miste en VOC hun kansen wel wisten te benutten werd het verschil bij rust toch weer 3 doelpunten: 12-15.

De tweede helft kwam VZV aanzienlijk beter uit de startblokken met een uitstekende Amber Zomerdijk als sluitpost bij de thuisploeg. Lisanne Kolken verzilverde een break en een strafworp waarna Lotte Prak met 2 gave treffers de stand weer gelijk maakte 16-16. Halverwege de tweede helft had VZV door treffers van Djazzmin Trarabelsi, Esma Staal en Maud Kruijer een 20-18 voorsprong.

foto Patrick Hogervorst

VOC nam het heft hierna toch weer in handen en kwam weer op voorsprong waarna weer Djazzmin Trabelsi, met nog 10 minuten te gaan, de gelijkmaker aantekende 21-21.

Het verdere verloop van deze spannende wedstrijd ontpopte zich als een ware handbalthriller waar de thuisploeg VOC mogelijk de eerste nederlaag zou gaan bezorgen.

Balbezit

Vlak voor tijd kwam VZV door Esma Staal op een 25-24 voorsprong maar door Bo van Wetering maakte VOC toch weer gelijk. In de allerlaatste minuut zou VZV alsnog de winnende treffer kunnen scoren maar de thuisploeg verspeelde de bal waardoor VOC alsnog in balbezit kwam.

VOC-coach Ricardo Clarijs nam 15 seconden voor het eindsignaal een time out bij de gelijke stand 25-25. Deze aanval werd echter onderschept door de VZV- verdediging en Esma Staal rende met nog 10 seconden op de klok, met de bal naar voren om te scoren maar werd met nog slechts drie seconden (!) speeltijd onreglementair door Amsterdamse speelsters afgestopt.

Met een ontnomen strafworp in die laatste seconden door een charge op vrije speelster die richting doel gaat, bleef eindstand gelijk: 25-25.

VOC had wat de scheidsrechters betreft ook zeker niet te klagen. Een zware overtreding in de laatste minuut terwijl er een doelkans was, moet volgens de regels bestraft worden met rood en een zevenmeter worp.

VZV had in deze tumultueuze eindfase alsnog als winnaar van deze uitgestelde wedstrijd uit de bus had kunnen komen. De scheidsrechters wilden deze nieuw ingevoerde straf echter niet toepassen waardoor de stand gelijk bleef.

Doelpunten VZV: Maud Kruijer 5, Lisanne Kolken 4, Esma Staal 4, Djazzmin Trabelsi 3, Lotte Prak 3, Roos de Vries 2, Aniek Janssen 2 Florance Kos 1, Lisa Vlug 1.