VZV-reserves kegelen Volendam uit bekertoernooi

Door Theo Moras– Het tweede team van JuRo Unirek heeft in een bloestollende verlenging het eerste team van eerstedivisionist Garage Kil Volendam uit het bekertoernooi gewipt.

Na de eerdere uitschakeling van Geel Zwart en ZAP werd Volendam, dat afgelopen weekeinde nog won in de competitie van koploper Voorwaarts, na een gelijke 28-28 eindstand in de reguliere speeltijd in de extra tijd van tweemaal vijf minuten verdiend met 6-4 verslagen.

Het team van coach Ard de Ruiter en het team uit Volendam waren aan elkaar gewaagd. VZV had halverwege de eerste helft een voorsprong van 10-6 door o.a. vijf treffers van de nagenoeg van een blessure herstelde Lotte Prak die in het tweede team haar vorm en zelfvertrouwen weer behoorlijk wist op te vijzelen.

Foto Patrick Hogervorst

Deze riant lijkende voorsprong werd echter met de rust in zicht door slordig soel verspeeld en zelfs geheel te niet gedaan: 12-12. De thuisploeg weer de leiding door een score van Lotte Prak en twee schitterende doelpunten van de jeudige en opvallend goed spelende Lisa Vlug.

Na de pauze (15-13) had VZV geruimere tijd het betere van het spel en leek in deze regiofinale van het nationale bekertoernooi opnieuw voor een stunt te gaan zorgen.

Jet Jimmink (3 treffers), Albertine Abube, Esma Staal en Roos de Vries (tweemaal) leken na een kwartier met aansluitend nog een score van Jet Jimmink de wedstrijd naar zich toe te trekken en zetten een 24-20 voorsprong op het scorebord.

Maar net als in de eerste periode werd die voorsprong met slordig spel en balverlies door Volendam weer weggewerkt (25-25), met nog zeven minuten op de klok.

Het was in de laatste fase van deze bijzonder aantrekkelijke wedstrijd dat de uitstekend keepende VZV-sluitpost de thuisploeg in de wedstrijd hield.

Lotte Prak die met acht doelpunten topscorer zou worden en Roos de Vries leken voor een huzarenstukje te gaan zorgen. Met nog twee minuten speeltijd gaf het scorebord 28-26 aan maar na een mislukte doelpoging – de bal spatte op de lat – werd het nog een bijzonder zinderend slot.

De bezoeksters scoorden 28-27. Met de laatste aanval voor de thuisploeg zou de overwinning binnen moeten zijn. Maar, dat bleek dus niet zo te gaan.

Nog luttele seconden te spelen, balbezit voor het favoriete thuisteam en vrije worp aan de middenlijn. Geen resultaat. Aan de overkant strafworp voor Volendam plus tijdstraf VZV. De strafworp wordt omgezet in 28-28. Verlenging!

Volendam komt meteen op voorsprong waarna Esma Staal van zich doet spreken. Weer Volendam op voorsprong maar weer antwoordde Esma Staal met twee treffers: 3-2.

Het tweede deel van de verlenging dan maar! Er moest hoe dan ook een beslissing komen. Staal voor de 4-2, Volendam klampt aan: 4-3. Krissy Hogervorst krijgt de 5-3 achter haar naam. De bezoeksters gooien nog één keer alle remmen los om de dreigende uitschakeling te voorkomen: 5-4. Maar Jet Jimming zorgt met een fantastisch doelpunt voor de bevrijdende 6-4 waarmee koploper VZV in de hoofklasse zich verrassend voor de volgende ronde in de nationale bekercompetitie plaatst.

Ook de arbiters moesten tien minuten langer aan de bak

Een geweldig begin van de feestweek die de Veldtemers te wachten staat met de opening van het nieuw Sportcentrum en de daarbij gekoppelde thuiswedstrijden van dames 1 en 2, komende zaterdag vanaf 19 uur.

Doelpunten VZV: Lotte Prak 8, Jet Jimmink 7, Esma Staal 7, Roos de Vries 4, Lisa Vlug 3, Floor Groenveld 2, Krissy Hogervorst 2 en Albertine Abubu 1.