Nieuws

Wedstrijd.tips: Oranjedames pakken brons op het EK handbal

Wedstrijd.tips: Oranjedames pakken brons op het EK handbal

Door Wedstrijd.tips - De Nederlandse dames behoren al een aantal jaren tot de absolute wereldtop bij het dameshandbal. Het was de oud-bondscoach Henk Groener die de Nederlandse dames naar de wereldtop heeft gebracht. Henk Groener werd opgevolgd door de Deense Helle Thomsen. Nederland won op het laatste WK brons, er werd in de halve finale verloren van Noorwegen.

Op de dertiende editie van het EK in Frankrijk was Noorwegen de uitgesproken favoriet. Noorwegen won de titel al zeven keer maar kwam in Franrijk niet verder dan de vijfde plaats.

Nederland hoorde op voorhand wel tot de favorieten. De Oranjedames gingen als poulewinnaar dan ook door naar de tweede ronde. Daar trof het onder andere de favoriete Noorse dames, een kansloze nederlaag werd geleden. Maar door winst op Duitsland won Nederland toch de tweede ronde en ging naar de halve finales. In de halve finale moest er gespeeld worden tegen Frankrijk dat een maatje te groot bleek. Nederland pakte toch brons door de laatste wedstrijd tegen Roemenië winnend af te sluiten. Frankrijk won de finale van Rusland en werd voor het eerst Europees kampioen.

Voor meer info klik op

https://wedstrijd.tips/franse-handbaldames-pakken-eerste-europese-kampioenschap/

Deel dit bericht