Nieuws

Wessel Coster: ‘Hellas draait ook komend seizoen weer bovenin mee’

AD SPORT / Peter Lotman - Voor Wessel Coster, de linkeropbouwer van Hellas, kwam de abrupte stop van de competitie niet eens zo heel slecht uit. “Toen de competitie werd stilgelegd, was ik juist nog bezig met het revalideren van mijn hielblessure. Daar had ik al lange tijd last van. Een onderdeel van het herstel was hardlopen. Met dat schema ben ik dus gewoon doorgegaan. Sinds vorige week zijn de crickettrainingen weer begonnen. Hoewel er al een streep is gezet door de cricketcompetitie, mogen wij met strikte regels toch trainen. Dus op die manier kan ik op een leuke manier toch mijn conditie op peil houden”, aldus de Hagenaar die naast het handballen óók een voortreffelijk cricketspeler is bij het Haagse HBS op een steenworp afstand van Hellas.

Regelmatig vragen we hoe de handballers in onze Haagse/Westlandse regio deze moeilijke tijd doorkomen. Na Donny Vink, Rick van Ravesteijn, Caspar Hovingh, Esther de Vos, Collin de Vette, Luca Baak, Marc de Vreede, Nicole van Meteren, Celine Michielsen, Ubbo Starrenburg, Yannick Boers, Tom Scheepmaker, Danick Snelder, Koen Houdijk, Jonah Baak, Paulien Barendrecht, Thierry van Zundert, Paul Vis, Angelique van Duijvenbode/Max de Maat, Tim Frenk,, Loek van Bergen en Henegouwen, Lois Strik en Ard  Vollebregt. Dit keer Wessel Coster van Hellas.

Coster werkt bij de ANWB en sinds de uitbraak van het Coronavirus verricht hij de werkzaamheden vanuit huis. “Ik werk op de hulpverleningsadministratie en ik houd me bezig met het doorbelasten van kosten aan zorg- en reisverzekeraars die door de alarmcentrale worden gemaakt om mensen te helpen die in het buitenland bijvoorbeeld in het ziekenhuis terecht zijn gekomen. Die werkzaamheden kan ik vanuit huis gezellig aan de eettafel doen samen met mijn vriendin Jessica. Dat is goed te doen, al mis ik wél het contact met mijn collega’s.”

Teamprestatie

Aan het afgelopen seizoen houdt Wessel Coster een goed gevoel over. Vooral de teamprestatie zet de immer bescheiden Hagenaar op de eerste plaats. Toch was hij zelf in een serie wedstrijden van doorslaggevende betekenis voor zijn ploeg. Hij nam niet zelden het team op sleeptouw met cruciale doelpunten op de momenten dat het even tegenzat.

Liever praat hij over de prestaties van het team. “We kunnen tevreden terugkijken op het afgelopen seizoen. Met het verlies van een aantal spelers en met de komst van een nieuwe coach, hebben wij een goed seizoen gedraaid. We mogen er trots op zijn, dat we zo lang hebben kunnen meedoen om de bovenste plaatsten in de eredivisie. Het was erg jammer, dat Fernando Nunes ons moest verlaten. Er was een goede klik tussen hem en de groep en we hebben veel van hem geleerd. Het kwam volslagen onverwacht voor ons. Maar uiteraard hebben we begrip voor zijn beslissing.”

Vertrouwen

Ook op het komend seizoen blikt Wessel Coster met vertrouwen vooruit. De uitgebreide eredivisie met veel regioderby’s en aantrekkelijke wedstrijden in de top, kunnen voor een spectaculaire competitie zorgen. “Ik ben er van overtuigd, dat wij met de nieuwe trainer/coach Maarten Roestenburg de ingeslagen weg kunnen voortzetten. Het is een voordeel, dat wij niet veel spelers zijn kwijtgeraakt. Daarnaast hebben we de beschikking over een goede jeugdopleiding. Elk jaar weer stromen er talentvolle jeugdspelers door naar de selectie. Voor de toekomst zit het dus wel goed. Ook komend seizoen kunnen wij zeker weer bovenin meedraaien in de eredivisie. Ik hoop, dat we snel weer met de trainingen en de voorbereiding kunnen beginnen.”

cover Wessel Coster neemt namens Hellas een 'pingel'

foto archief HSP / Patrick Dolkens

Deel dit bericht