Nieuws

“Wij steken een stokje voor de dubbel van VOC”

Esther de Vos schat kansen met Quintus voor Bekerfinale hoog in

Door Peter Lotman - Kwintsheul - Het wordt morgen op Hemelvaartsdag alles of niets voor de handbalsters van Virto/Quintus. De laatste prijs van dit seizoen staat in de bekerfinale tegen VOC op het spel. Keepster Esther de Vos gelooft erin.

Het Amsterdamse VOC pakte vorige week al de landstitel tegen Dalfsen en wil afsluiten met de dubbel. ,,Maar daar gaan wij een stokje voor steken”, voorspelt Esther de Vos strijdlustig. ,,Als wij geconcentreerd en met veel vertrouwen spelen, schat ik onze kansen hoog in. We hebben in de uit- en thuiswedstrijd tegen VOC bewezen dat we het kunnen. We maakten zelfs een achterstand van negen doelpunten goed tot een gelijkspel. Dat geeft veel vertrouwen voor de bekerfinale.”

De Vos (22) baseert zich daarbij op de kracht van de verdediging. ,,Tijdens de play-offwedstrijden hadden wij tegen VOC een goede dekking. De beste schutters van VOC, zoals Dione Housheer, kregen weinig schotkansen. Dat moeten wij in de bekerfinale weer laten zien. We moeten letten op hun snelle tegenaanval waarin Rachel de Haze erg gevaarlijk is met haar onverwachte schoten. Zelf moeten we in de aanval hard werken aan de afronding en vooral slim spelen op de beslissende momenten.”

Samenwerking

Veel van haar keeperskwaliteiten dankt de talentrijke doelverdedigster aan keeperstrainer Kevin Devilee.

,,Ik krijg al zo’n zes jaar training van hem. Daardoor verloopt de samenwerking optimaal. Hij weet precies welke training hij moet toepassen bij elke keepster. Wij krijgen veel persoonlijke tips en aandacht van hem. Bij mij heeft hij veel gewerkt aan het verbeteren van mijn techniek en de concentratie. Na de wedstrijd vindt hij het belangrijk om even na te praten en te analyseren. Dat is heel prettig. Hetzelfde geldt voor hoofdtrainer René Romeijn. Hij heeft veel ervaring en kan dat goed overbrengen op de groep. Zijn trainingen zijn gevarieerd en ook hij analyseert een wedstrijd goed.”

                                                                                                        Foto Patrick Dolkens

Bepalend

Quintus speelde een serie uitstekende wedstrijden het voorbije seizoen. De Vos, sinds haar veertiende jaar bij Quintus na een jeugdopleiding bij Saturnus Ridderkerk, was herhaaldelijk bepalend in het doel.

,Ik heb voor mijn gevoel een lekker seizoen gekeept. Ik heb me op veel gebieden verbeterd ten opzichte van vorig jaar. In de voorbereiding merkte ik al dat het niveau van de keepers hoog was en dat ik daardoor elke training scherp moest zijn. Tegen de topclubs en in de Europa Cup hebben wij als team laten zien dat wij het topniveau kunnen halen. We spelen met meer vertrouwen en meer zekerheid.”

 

Eervolle nominatie beste keepster

Esther de Vos is genomineerd voor beste keepster van het afgelopen seizoen. De uitslag wordt morgen tijdens de bekerfinales in Almere bekend gemaakt. 

Haar concurrenten zijn Yara ten Holte van Dalfsen en Kelly Hoffmans van V&L.  

De Vos trots: ,,Ik vind het heel gaaf. Een eer om bij de beste drie van Nederland te horen. Ik heb een goed seizoen gekeept, maar toch kwam het totaal onverwacht.” 

,,Ik heb voor mijn gevoel een lekker seizoen gekeept. Ik heb me op veel gebieden verbeterd ten opzichte van vorig jaar. In de voorbereiding merkte ik al dat het niveau van de keepers hoog was en dat ik daardoor elke training scherp moest zijn. Tegen de topclubs en in de Europa Cup hebben wij als team laten zien dat wij het topniveau kunnen halen. We spelen met meer vertrouwen en meer zekerheid.”

Die eigenschappen moeten er donderdag tegen VOC dan uitkomen. De laatste mogelijkheid op een grote prijs dit seizoen.

De Vos: ,,VOC heeft een ervaren ploeg, omdat zij al meerdere finales hebben gespeeld. Zij kunnen dus goed omgaan met de spanning tijdens wedstrijden dat het erom gaat. Wij moeten ons eigen spel blijven spelen en ons niet laten opjagen. Dan ben ik er van overtuigd dat wij de beker kunnen pakken.”

AD SPORT/PETER LOTMAN 

Deel dit bericht