Winnaar Supercup Quintus oppermachtig in duel tegen Borhave

Door Borhave - Het damesteam van Borhave speelde zaterdagavond in Kwintsheul de wedstrijd tegen Quintus. Quintus is al jaren een eredivisietopper, die dit seizoen, getuige de winst in de Supercup, prima door de zomer is gekomen. Voor het Twentse damesteam dus een uitdaging.

In deze wedstrijd liet Quintus geen ruimte voor speculatie, het team is verder en beter dan Borhave.

Borhave nam via het eerste doelpunt nog een 0-1 voorsprong maar vervolgens was Quintus effectief en doeltreffend. Na tien minuten stonden de gasten al op een 6-1 achterstand.

Het beeld bleef bestaan en pas in de laatste fase van de eerste helft kon Borhave zich enigszins herstellen,  de ruststand was 17-10.

De tweede helft gaf een vergelijkbaar beeld. Een snel en effectief spelend Quintus deelde de lakens uit en Borhave kwam geen moment in de wedstrijd. Borhave had een te hoog aantal afspeelfouten en maakte het zich daardoor extra moeilijk.

Ook in de tweede helft zette de thuisploeg in de eerste tien minuten vol aan en liet de Twentse dames het nakijken. In het verloop van de tweede helft konden de gasten zich enigszins herstellen. De eindstand 37-20 was duidelijk en gaf een terecht beeld van de verhoudingen tijdens de wedstrijd.

Volgend weekend geen eredivisie, er is dan op donderdag en vrijdag een dubbelinterland tussen Nederland en Japan in Eindhoven.

De volgende thuiswedstrijd staat op zondag 7 oktober om 13.00 uur in ’t Wooldrik gepland. V&L uit Geleen is dan de tegenstander.