Nieuws

Winst en verlies bij European Universities Games voor Team Nijmegen

Door Hans Schets - De eerste wedstrijden stonden zaterdag voor de handbalsters en handballers van Team Nijmegen bij European Universities Games in het Portugese Coimbra op het programma.

Dit jaar al weer de 20e eitie van de European Universities Games. Beide ploegen werden afgelopen jaar Nederlands studentenkampioen en mogen derhalve Nederland vertegenwoordigen bij de EUSG. Omdat beide teams dit jaar hun Nederlandse titel wisten te prolongeren is Team Nijmegen ook volgend jaar (2 t/m 8 juli 2019)  de Nederlandse vertegenwoordiging bij de EUSG in het Handbal in het Poolase Bydgoszcz. 

Voor de dames, die afgelopen jaar een bronzen medaille veroverden, stond in groep D meteen de lastige wedstrijd tegen de kampioen van afgelopen jaar, German Sports University Cologne, op het programma. Dit bleek al direct in de eerste helft uit het gemak waarmee de speelsters uit Keulen van afstand de ballen in de kruising wisten te plaatsen. De jonge ploeg van de dames uit Nijmegen heeft zich dapper verweerd, maar uiteindelijk waren de Duitse vrouwen na de 19-8 ruststand met 36-23 te sterk voor Team Nijmegen.

De scores bij Team Nijmegen kwamen van: Demi Smolaers 7, Loes Vandewal 6, Floor Liefers 3, Hante Hamel, Julia Rijk, Lisan van Hulten, Astrid Verhoijsen Maureen Achtereekte, Kelly Koolen en Becky van Nijf. allen 1x.

Heren

De Nijmeegse heren schotelden het publiek in groep B meteen een thriller voor: na de eerste helft, waarin de heren constant op voorsprong stonden en met 13-7 gingen rusten, kwamen de Zwitsers van Basel University in de tweede helft sterk terug en zelfs op gelijke hoogte. In de laatste minuut kreeg Team Nijmegen alsnog de kans op de volle winst, maar de heren moesten uiteindelijk toch genoegen nemen met een 20-20 gelijkspel.

Scores voor Team Nijmegen kwamen van Evert Kooijman 7, Nick de Kuyper 5, Stef van Lankeveld 3, Niels Steijvers 2, Freek Gielen 2, en Bram van Grunsven 1.  

Vandaag spelen beide teams weer: de heren om 14:00 uur Nederlandse tijd tegen Bochum University uit Duitsland dat op de eerste dag  University of Belgrade met 30-25 versloeg en de dames om 16:00 uur Nederlandse tijd tegen het Noorse Oslo University. 

  

Deel dit bericht