Winst en verlies Team Nijmegen bij EUG

Door Hans Schets - Tijdens de Europese Universiteitskampioenschappen handbal in het Portugese Coimbra stond zondag de tweede wedstrijd voor de beide teams van Team Nijmegen op het programma.

Na een gelijkspel en een nederlaag op zaterdag was er zondag een winst en een verliespartij voor Team Nijmegen.

Verloren de dames zaterdag nog ruim van de titelverdediger uit Duitsland, zondag was er een eerste overwinning voor de ploeg uit Nijmegen. Na een 10-6 ruststand was er een  20-15 overwinning op de Noorse University of Oslo.1

Scores in deze wedstrijd kwamen van Loes Vanderwal 6, Kelly Koolen 4, Becky van Nijf 4, Demi Smolenaers 3, Floor Liefers 2, en Lisan van Hulten 1.

De dames zijn al klaar met hun groepsfase. Vandaag spelen alleen nog University of Oslo tegen German Sport University Cologne.

De heren moesten na een gelijkspel tegen Basel zondag hun meerdere erkennen in de Duitse University of Bochum. De eerste helft ging nog gelijk op met een 13-12 ruststand. Maar in de tweede helft werd Team Nijmegen deze keer toch naar een kansloze nederlaag gespeeld: eindstand 36-24.

Scores bij de heren kwamen van Evert Kooijman 10, Stef van Lankveld 5, Nick de Kuyper 3, Niels Steijvers 1, Freek Gielen 1, Luc van Ommen 1.

De heren spelen maandag om 16:00 uur  hun derde groepswedstrijd tegen de University of Belgrade.