Nieuws

Wisselende resultaten Nederlandse spelers in Duitse competitie

Wisselende resultaten Nederlandse spelers in Duitse competitie

Door René Kok – Nordhorn-Lingen verloor ook het tweede duel tegen een  directe concurrent in de strijd tegen de degradatie. Bij TVB Stuttgart leed de Nederlands getinte ploeg haar tweede verlies op rij nadat twee weken geleden het bezoek aan Ludwigshafen geen punten opleverde en vorige week lijstaanvoerder Flenbsurg een maatje te groot was.

Na een ruststand van 13-8 werd het uiteindelijk via 16-10, 19-11, 24-12 en 28-20 een 29-24 nederlaag. Weliswaar waren de laatste 4 doelpunten van de bezoekers maar toen was de achterstand opnieuw te groot. Bart Ravensbergen smaakte als enige Nederlander het genoegen een doelpunt te

scoren. Toon Leenders en Patrick Miedema scoorden niet. Alec Smit en Nicky Verjans stonden niet op het wedstrijd formulier. Het is voor de Nordhorners nu echt vijf voor twaalf: er moeten punten komen. Misschien komende zondag (16 uur) in de confrontatie met TBV Lemgo  dat drie  andere Nederlanders in de gelederen heeft.

Datzelfde Lemgo deed het afgelopen weekend wel goede zaken door hun ‘degradatieduel’ wel te winnen. Na een ruststand van 14-9 werd het nog even spannend, maar de ploeg van Bobby Schagen, Fabian van Olphen en Dani Baijens won hun thuiswedstrijd van HBW Balingen met 27-24. Bobby Schagen was weer eens goed op dreef en scoorde 7 keer, waarvan 2 strafworpen. De beide andere Nederlanders kregen geen streepje op het formulier.

Bergischer HC, met Jeffrey Boomhouwer  verloor wel: 15 duels, zes keer winst, drie keer gelijk en zes nederlagen brengen de ploeg op plek 9. Bij SG Flensburg-Handewitt werd het een 29-23 nederlaag. Bij rust was het verschil nog maar twee: 13-11. Jeffrey scoorde één keer, uit een strafworp.

In de tweede Bundesliga was er succes voor ASV Hamm, dat uit bij Tus N-Lübbecke goede zaken deed en met 27-22 won. Daardoor blijft de ploeg bovenin blijft meedoen en bezet met 20 punten uit 14 duel samen met Essen plek 2. Ivar Stavast scoorde niet.

TV Emsdetten zag nog net kans in de laatste minuut een punt te pakken tegen TV Hüttenberg. De thuiswedstrijd eindigde in 27-27, na een ruststand van 11-14. Jorn Smits pakte geen goaltje mee.

HSV Hamburg, met Mark van den Beucken leed in de uitwedstrijd bij koploper HSC Coburg verlies: 35-29. Daardoor loopt de achterstand met de koplopers Coburg en Essen op naar respectievelijk zeven vijf punten. Halverwege was het slechts 18-17. Keeper Mark van den Beucken kon dit keer in het veld zijn steentje niet bijdragen en bleef aan de kant.

cover Fabian van Olphen (links) in actie

foto Archief HSP

Deel dit bericht