BENE-League FINAL4HandbalshopMizuno 2017
WK Vooruitblik Nederland vs Kameroen

WK Vooruitblik Nederland vs Kameroen

05 december 2017, 12:07 uur

De Nederlandse handbalsters spelen vandaag om 15:30 uur, (live te zien op Ziggo), in Leipzig hun derde WK groepswedstrijd. Na het verlies tegen Zuid-Korea (22-24) en de overwinning op China (40-15) is vandaag het vrij onbekende Kameroen de tegenstander. Nog nooit hebben beide landen tegen elkaar gespeeld.

Op het Afrikaanse continent staat men toch bekend als een redelijk sterk handballand. In de beginperiode (1976-1987) won men twee keer zilver en twee keer brons bij de Afrikaanse kampioenschappen. Vervolgens deed men acht jaar niet mee. Vanaf 1996 was men altijd present op het continentale kampioenschap. Van de elf deelnames won men één keer zilver (2004) en een keer brons (2016) Verder werd met onder andere twee keer vierde en vier keer vijfde.

In de WK-historie heeft men zich één keer eerdere voor een WK weten te plaatsen. In 2005 eindigde de ploeg uit Afrika in St. Petersburg op de 22e plaats nadat het de vijf groepswedstrijden allemaal had verloren. Destijds was er nog geen President's Cup voor de ploegen die na de eerste ronde afvielen. Zij konden toen meteen na de eerste ronde naar huis.

Het enige wat we weten komt van de twee wedstrijden die ze deze week in Leipzig hebben gespeeld tegen Duitsland en Servië. Daaruit konden we concluderen dat het fysiek er stevig aan toe gaat, maar dat het vaak ook onbeholpen handbal is en men technische weinig vaardigheden heeft. Het zal dan ook geen makkelijke wedstrijd worden maar dat betekent niet dat Nederland zich moet inhouden. Juist als men voorzichtig gaat spelen vallen er vaak blessures.

In principe is een overwinning voldoende met de wetenschap dat men dan al zo goed als zeker geplaatst is voor de achtste finale. Met twee overwinningen tegen de twee zwakste ploegen uit de poule heeft men altijd het onderlinge voordeel. Bij een gelijke stand telt de overwinning in het onderling duel in het voordeel van de winnaar.

Topscores bij Kameroen na twee wedstrijden zijn: Yolande Touuba Bylo met 7/13. Alle zeven uit een zeven meter. Haar overige zes doelpogingen waaronder twee zeven meters gingen mis. Lisa Atangna Belbi scoorde ook  7/12 . In twee wedstrijden liepen ze tegen dertien tijdstraffen aan en een rode kaart. Ter vergelijking met Nederland: Oranje kreeg vijf tijdstraffen in twee wedstrijden.

Programma vandaag

12:00 Korea – China

15:30 Nederland – Kameroen

18:00 Duitsland – Servië  

Hoe kan ik de wedstrijden van Oranje volgen? 

Laatste update: 05 december 2017, 21:11 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
WK Vooruitblik Nederland vs Kameroen