Mizuno 2017HandbalshopBENE-League FINAL4
Yara Nijboer scheurt voor de derde keer haar kruisband af

Yara Nijboer scheurt voor de derde keer haar kruisband af

12 oktober 2017, 16:35 uur

Het noodlot heeft opnieuw toegeslagen bij Yara Nijboer. Voor de derde keer heeft de rechteropbouwster van het Duitse Buxtehuder woensdagavond in de in de met 27-20 gewonnen wedstrijd tegen Bayer Leverkusen haar kruisband afgescheurd.

In de laatste minuut van de wedstrijd werd de 25-jarige Nederlandse opbouwster bij een vliegertje licht geduwd op het moment dat ze in de lucht hing. Toen ze neer kwam verdraaide de onfortuinlijke uit Deventer afkomstige handbalster haar knie. De definitieve diagnose werd donderdagmorgen door teamarts Dr. Tingsten gesteld na een MRI-onderzoek in het Elbe ziekenhuis in Buxtehuder. De Operatie zal zo spoedig mogelijk plaats vinden, dat zal de komende dagen duidelijk worden. Daarmee is Nijboer voor de derde keer minimaal zes maanden uitgeschakeld.

In 2015 scheurde ze voor de eerste keer haar voorstekruisband af van haar rechterknie toen ze nog bij Dalfsen speelde. Afgelopen seizoen maakte de Overijsselse de overstap naar Buxterhude maar scheurde in de voorbereiding voor de tweede keer haar kruisband af. Bij de final4 van de beker afgelopen seizoen stond Nijboer weer op het veld en won ze de Duitse beker. Vijf maanden slaat het noodlot dan weer toe.  

Laatste update: 12 oktober 2017, 16:44 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Yara Nijboer scheurt voor de derde keer haar kruisband af