Nieuws

Yara Nijboer stopt noodgedwongen met handbal

Drie kruisbandblessures teveel van het goede

Van de Redactie - Met drie kruisbandblessures in slechts drie jaar tijd was Yara Nijboer (25) de ongelukkigste speelster in het Bundesligateam van Buxtehuder. Nu heeft de linkshandige speelster besloten om haar carrière om gezondheidsredenen te beëindigen.

In twee seizoenen in Buxtehude kon Yara Nijboer slechts zes Bundesliga-duels spelen. In 2016 kwam de Nederlandse naar BSV nadat ze de eerste kruisbandbreuk had overleefd. Maar al in het voorbereidingstoernooi in Blomberg raakte ze opnieuw gewond aan haar kruisband. Voor de Final Four 2017 was ze weer fit en kon ze met haar team vieren dat ze de DHB Cup ten koste van Bietigheim won. Maar al in de vierde Bundesliga-wedstrijd van het seizoen 2017/18, in Leverkusen, ging het voor de derde keer fout.

Die behandelende chirurgen deden goed werk, het genezingsproces verliep deze keer weer goed. De knie was bijna pijnloos. Maar het ging niet meer. Het verlangen naar handbal is er nog steeds, maar Yara heeft nu een ´definitief besluit´ genomen.

Zelfs op de dag van vandaag doet Yara bijna elke dag aan sport: fitness, hardlopen en fietsen. Ze heeft een nieuw sportief doel voor ogen: de triathlon. Yara Nijboer: "Ik heb een nieuwe uitdaging nodig." De Nederlandse blijft wel in Buxtehude wonen. Ze werkt sinds 1 januari full-time bij Este Shipping & Trading GmbH.

Yara Nijboer: "We hebben een geweldig team daar. Ik geniet daar erg van. Yara zal ook in de sporthal te zien blijven. "Natuurlijk zal ik zoveel wedstrijden bekijken als ik kan."

BSV-manager Peter Prior: "Het is jammer. We hadden graag dat Yara nog jaren in ons team zou blijven, maar haar beslissing is begrijpelijk en redelijk. We wensen Yara het allerbeste voor de toekomst en zijn blij dat ze snel gewend raakte in Buxtehude. Net als zoveel andere speelsters die zijn gebleven na hun sportcarrière."

Handballoopbaan

·         Vanaf de jeugd tot 2012 Plus Severijn / Heeten

·         2012-20214 SV Dalfsen

·         2014-2015 V & S Groningen i.v.m. afmaken studie

·         2015-2016 SV Dalfsen

·         2016-2018 Buxtehuder SV

·         2012 en 2013 Kampioen van Nederland met Dalfsen

·         2012 en 2013 Bekerkampioen Nederland met Dalfsen

·         2017 Bekerkampioen Duitsland met Buxtehuder SV

Deel dit bericht