Handbalshop
Yvette Broch is moe maar heel gelukkig.

Yvette Broch is moe maar heel gelukkig.

15 mei 2018, 10:50 uur

Na de overwinningsdans, waar de choreografie de handtekening van heeft Yvette Broch, lijken de Nederlandse speelsters moe maar erg blij. Yvette Broch en Nycke Groot behoren dan ook tot de basisspeelsters van de het Hongaarse Győri KC, wat betekend dat ze in de topwedstrijd bijna altijd de volle wedstrijd aan de bak moeten. Zo ook afgelopen weekend bij de Champions League Final4. Twee keer zestig minuten hebben ze alles gegeven, met een tweede Champions League zege op rij als beloning.

Nycke Groot de spelverdeelster bij Győri KC heeft in de extratijd echter altijd extra energie, waar haalt ze die vandaan?

"We denken niet aan vermoeidheid, pijn of wat dan ook. We kijken alleen maar naar elkaar, glimlachen en zien aan de blik in de ogen van de andere dat we niet zullen stoppen maar ook niet zullen opgeven, maar gewoon door zullen gaan. We zijn dan ook een echt team, ieder van ons mobiliseert dan ook het laatste restje energie dat nodig is. De extra wil om te winnen zorgt er voor dat we weer vooruit gaan  Ik ben erg trots en heel blij”.

Cirkelspeelsters Yvette Broch:  "Het is een heel moeilijk seizoen geweest, we zijn allemaal moe en zijn hard toe aan wat rust. Maar als je op het veld gewoon rondkijkt naar je teamgenoten krijgt je alleen maar extra energie en kracht van hun blik in de ogen en dan denk je geen moment aan ophouden. Wij zijn vechters, met een fantastische mentaliteit en blijven altijd maar doorgaan, maakt niet uit wat er  moet gebeuren. Deze overwinning voelt dan ook fantastisch vanwege alle problemen die we dit seizoen hebben gehad en nog hebben. Ik ben erg trots op mijn teamgenoten”.

 

Laatste update: 15 mei 2018, 11:14 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct