Zap en Kwiek beginnen nacompetitie 1e divisie met winst

De handbalsters van ZAP en Kwiek zijn de nacompetitie in de Eerste divisie begonnen met een overwinning. De winnaar van deze competitie speelt aan het einde van het seizoen tegen de nummer negen van de eredivisie voor een plaats in de eredivisie

Kwiek versloeg zaterdagavond in de uitwedstrijd Bentelo na een 9-9 ruststand met 20-24. Het was de thuisploeg Bentelo dat het beste aan de wedstrijd begon maar de ploeg uit Raalte nam langzaam het initiatief over en wist in de tweede helft de voorspong langzaam uit te bouwen naar de 20-24 overwinning.

Zap versloeg in de thuiswedstrijd Voorwaarst ma een 17-16 ruststand met 33-27. De ploeg uit Breezand was niet goed aan de wedstrijd begonnen maar boog in het tweede gedeelte van de eerste helft een achterstand van vijf doelpunten (8-13) om in een voorspong bij rust. Na rust liep ZAP eerste weg naar van 21-20 naar 23-20 maar zag Voorwaarst weer terug komen tot op één doelpunt: 22-23. Vervolgens loopt ploeg uit de kop van Noord Holland weg naar en 28-22. Voorwaarts weet nog niet van opgeven en knokt zich weer helemaal terug naar 28-27. De inhaalrace lijk de ploeg te vele kracht te hebben gekost want in de slotfase is het toch weer de thuisploeg die met vijf treffers op de rij de eerste zege in de nacompetitie veilig stelt: Eindstand 22-27

Dinsdagavond staat de wedstrijd tussen de beide winnaars op het programma in Raalte. Om 19:30 uur start Kwiek tegen Zap. woensdag om 20:00 uur treffer Voorwaarts en Bentelo elkaar in Twello.