ZAP en Voorwaarts houden het tot de laatste speeldag erg spannend

Beide ploegen beginnen exact gelijk aan de laatste wedstrijd

De handbalsters van Voorwaarts uit Twello en ZAP uit Breezand houden het tot op de laatste speeldag erg spannend. Beide ploegen wonnen deze week hun midweekse wedstrijd tegen respectievelijk Bentelo en Kwiek. In de stand van de nacompetitie staan beide ploegen met nog een wedstrijd te spelen exact gelijk.

De handbalsters van Voorwaarts moeste dinsdagavond aantreden voor de vijfde wedstrijd uit de nacompetitie. Tegenstander Bentelo verraste afgelopen weekend Kwiek door in Raalte met 30-31 te gaan winnen. Voorwaarts was dus gewaarschuwd.

Bentelo dat inmiddels uitgeschakeld was probeerde het de gasten uit Twello wel zo lastig mogelijk te maken maar na de 13-18 ruststand liep Voorwaarts in de tweede helft eerst nog uit naar een verschil van acht doelpunten maar in de slotfase van de wedstrijd kon de thuisploeg de schade nog beperken tot 30-35.

Zap won woensdagavond thuis na een 16-15 ruststand met 29-25 van Kwiek. De eerste helft was een gelijkopgaande helft waarin Zap merendeels van de tijd aan leiding stond. Bij 11-8 en 12-9 bedroeg deze even drie doelpunten maar vlak voor rust kwam Kwiek zelfs weer op een 14-15 voorspong. ZAP ging alsnog rusten met een 16-15 voorspong nadat Riekie Singer in de laatste seconden een zeven meter benutte. Vlak voor rust raakte nog een speelster van Kwiek ernstig geblesseerd. Zij werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Kwiek kwam dan ook aangeslagen uit de kleedkamer en zag ZAO weglopen naar 19-15. Even bleef het hangen op drie vier verschil maar bij 21-18 sloeg de thuisploeg toch het definitieve gat naar zeven doelpunten verschil; 25-18. Kwiek probeerde nog deze achterstand weg te werken maar bleef met de inhaalrace steken bij 26-23. Uiteindelijk zegevierde ZAP met 29-25

Komend weekend valt de beslissing wie de uitdaging mag aangaan met de nummer negen van de eredivisie: Foreholte of SEW. Ook dat wordt pas zaterdag beslist

Voorwaarts en ZAP staan exact gelijk beide ploegen hebben acht punten uit vijf wedstrijden en het doelsaldo voor beide ploegen staat op +21. Spannender had men het niet kunnen maken. Voorwaarts gaat op bezoek bij Kwiek en ZAP moet naar Twente en speelt de laatste wedstrijd bij Bentelo.