Zenderen Vooruit kampioen HK A en promoveert naar de Tweede Divisie

Met nog drie wedstrijden te gaan en een voorsprong van acht punten op de nummer twee DSVD 2 en Hacol ’90, is Zenderen Vooruit een waardige kampioen.

Zondag moest men de uitwedstrijd spelen  tegen Borger in Drenthe. “We waren niet bezig met een kampioenschap vandaag. In ons achterhoofd wisten we wel dat als DSVD  punten zou verliezen, we kampioen konden worden. Maar dat ze zouden verliezen van degradatiekandidaat  Combinatie’64 hadden we niet verwacht,” aldus coach Leoniek Besselink

“Een uur voor onze wedstrijd tegen Borger kregen we een appje binnen dat DSVD verloren had. Gillend en geheel uitgelaten ging iedereen de kleedkamer in. Het moest vandaag gebeuren, winnen en dan werd onze droom werkelijkheid. Iedereen moest tot orde geroepen worden om te focussen op de wedstrijd tegen  Borger, want ook zij kon de punten goed gebruiken.”

Sterk begon Zenderen vooruit aan de wedstrijd. Na tien minuten stond het 1-4. De gasten verdedigden knap en aanvallend speelde men spannend en gevarieerd. De bal ging op snelheid rond en er werd gezocht naar de vrije speelster. Binnen 20 minuten stond er een voorsprong van 5 doelpunten op het scorebord: 4-9. Daarna kwam Borger sterk terug en gingen beide ploegen de rust in met 7-10.

Aan het begin van de tweede helft zette Zenderen Vooruit weer meteen druk. NNa tien  minuten goed technisch spel werd het 10-15. Borger werd daardoor fysieker, maar er werd goed en scherp gefloten. Met nog tien minuten te spelen werd de voorsprong weer verder uitgebreid naar zes/zeven doelpunten. In de laatste tien minuten heeft men professioneel de wedstrijd uitgespeeld en mocht de  thuisploeg iets terugkomen. Het eindresultaat was een 17-21 overwinning en het kampioschap.

Vol blijheid en gegil werd het feestje gevierd. Veel suppoters waren nog snel richting Drenthe gekomen om hiervan mee te genieten. “Dit was zo gaaf om te zien. Jong en oud. om kippenvel van te krijgen,” liet Besselink na afloop weten.

Na een lange reis terug met heel veel plezier onderweg werd de ploeg verrast in Zenderen. Daar hadden velen de moeite genomen om alvast dit feestje klein te vieren. Een prachtig gebaar.

Volgende week thuis gaat men het kampioenschap met z’n  allen groots vieren. Dus kom allen richting Borne, tijd 20.15 tegen RSC.