Handbalshop
Zenderen Vooruit stuurt VOC-reserves en teleurgestelde trainer met lege handen terug

Zenderen Vooruit stuurt VOC-reserves en teleurgestelde trainer met lege handen terug

10 februari 2019, 16:16 uur

Door Zenderen Vooruit– Uiteindelijk pakte Zenderen Vooruit in het thuisduel tegen de reserves van VOC uit Amsterdam de twee punten en stuurde een teleurgestelde trainer Ricardo Clarijs en zijn ploeg puntloos naar huis. Een duel om plek vier in de tweede divisie was tot een goed einde gebracht.

Gespannen

“Vorige week, tegen Havas dat nog altijd ongeslagen was, hadden we knap gewonnen en de punten mee terug genomen naar Twente. Dit was al kicken!” aldus een blije coach Leoniek Besselink. “Maar vandaag winnen van VOC 2 Amsterdam, met Ricardo Clarijs als begeleidende coach, was echt zó gaaf! Ja, Ricardo Clarijs, coach van VOC 1 die op de ranglijst aanvoerder is in de eredivisie, tevens bondscoach bij de Oranje-jeugd -18. Hij had liefst vijf speelsters uit de eerste ploeg mee genomen naar Zenderen. Dat hij aanwezig was én coachte was omdat hij een dag later in dezelfde hal in deze sporthal tegen Borhave moesten spelen. Mijn dames waren daardoor toch enigszins gespannen! Vijf reservespeelsters die met de eerste ploeg uitkomen in de eredivisie! Dat was natuurlijk niet niks. En deze vijf dames wilden natuurlijk de coach laten zien dat ze echt in de eredivisie thuishoren!”

Zenderen Vooruit, trots na winst op VOC 2               foto Zenderen Vooruit

Besselink had haar ploeg niettemin goed voorbereid op dit cruciale duel. “Ik riep gelijk tegen mijn ploeg: ‘nou, laat hem maar zien, wat jullie in je mars hebben vandaag! Maar weet dat we hier in Twente ook goede speelsters hebben.’ Wie weet pikt hij jullie eruit.’

Met deze laatste woorden stapte haar ploeg het veld op.  “We begonnen allen gespannen aan de wedstrijd en VOC pikte de 0-2 mee. Maar we kwamen sterk terug tot 3-3. Daarna pikten we onze eerste voorsprong (5-4), waren scherp, uitstekend in de aanval en de breaks waren uitmuntend,” analyseerde Besselink vol vreugde. Van 9-7 ging het tot aan de pauze naar 13-10.

In de tweede helft kwamen de gasten sterk terug (13-12) en kon het duel alle kanten op. Maar Zenderen hield vertrouwen in elkaar en in het spel.

Sterkste wapen

Na 10 minuten – bij 16-14 – zette de thuisploeg haar sterkste wapen in. “Uitmuntend verdedigen, VOC werd hierdoor verrast,” blikt Besselink terug. “Met snelheid en technisch goed spel konden we ze vervolgens pakken en dat hebben we ook gedaan.” Van 20-15 ging het naar 24-17. “Collega Ricardo Clarijs coachte en schreeuwde alles bij elkaar maar wij bleven op de been. Met een gave eindstand van 30-20 hebben we Amsterdam gewoon naar huis gestuurd,” klinkt het trots.

Laatste update: 10 februari 2019, 16:20 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct